Meteoroloji Tarih Verip Bölge Bölge Uyardı!

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda Türkiye'nin Perşembe gününden itibaren Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen soğuk hava dalgasının etkisi altına gireceğinin tahmin edildiği belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan duyuruya göre Doğu bölgelerinde Bugün akşam saatlerinden sonra yağışlar etkisini kaybedecek Fakat yarın öğle saatlerinden sonra yeniden başlayacak.
Perşembe gününden itibaren gelecek soğuk ve yağışlı sistemlerine etkisi ile yurdun Güney ve Doğu kesimlerinde (Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu  Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu) Beklenen yağışların genellikle Karla Karışık yağmur ve kar şeklinde olmak üzere 1 hafta boyunca devam edeceği belirtildi. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve doğusunda zaman zaman kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde yağışların beklendiği belirtiliyor.
Yağışlar Bayburt Gümüşhane Erzincan Artvin Erzurum Ardahan Kars Bingöl Ağrı Van Muş Bitlis ve Hakkari çevrelerinde Siirt ve Şırnak illerinin Doğu Tunceli'nin Kuzey ilçelerinde her gün aralıklarla Karla Karışık Yağmur ve kar şeklinde görülecek.
Ayrıca meydana gelebilecek buzlanma ve dolaylı ulaşımında aksamalar yaratması ve dik yamaçlarda çığ riski de bekleniyor. Vatandaşlar ve yetkililer muhtemel risklere karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi. 
Hava sıcaklıkları perşembe gününe kadar mevsim normalleri civarında seyrederken Perşembe günü kuzey batı kesimlerde itibaren başlayarak Hafta sonuna kadar Kuzey ile batı bölgelerde hissedilir derecede azalacak mevsim normallerinin altına düşecek. Doğu bölgelerindeyse mevsim normallerinde seyretmeye devam edecek.
Ayrıca yarın ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu orta ve Doğu Akdeniz Doğu Anadolu'nun Güney ve Doğu Güneydoğu Anadolu ile Afyonkarahisar Konya Isparta Erzurum Karaman Ağrı Dağıdır çevrelerinin yağışlı geçmesi tahmin ediliyor.

son dakika meteoroloji hava durumu hava durumu son dakika son dakika haberi