Meteoroloji saat verdi! Kar yağışı İstanbul'u ne zaman terk edecek?

TAKİP ET

İstanbul'da beklenen kar yağışı 3 gündür aralıklı olarak devam ederken bu sabah saatlerinde etkisini artırdığı görüldü. Kar sebebiyle kentteki trafik yoğunluğunun da arttığı görülürken, yağışın ne zamana kadar devam edeceği araştırılmaya başlandı.

İstanbul'da beklenen kar yağışı 3 gündür aralıklı olarak devam ederken bu sabah saatlerinde etkisini artırdığı görüldü. Kar sebebiyle kentteki trafik yoğunluğunun da arttığı görülürken, yağışın ne zamana kadar devam edeceği araştırılmaya başlandı. Meteoroloji'den gelen tahminlere göre kar yağışı bugün İstanbul'u terk edecek. Saat 14.00'a adar etkili olması beklenen yağışların bugün kenti terk etmesi bekleniyor. İşte detaylar...

Kar Yağışı Bugün İstanbul'u Terk Ediyor

Hafta sonundan itibaren yoğun olarak Anadolu yakasında etkisini gösteren kar yağışı bu sabah saatlerinde Avrupa yakasında da etkisini artırdı. Kar yağışının etkisini artırmasıyla yağışa trafikte hazırlıksız yakalanan sürücüler zor anlar yaşadı. Kentteki trafiğin yüzde 85 yoğunluk seviyesiyle durma noktasına geldiği öğrenildi. 3 gündür aralıklı olarak devam eden yağışın İstanbul'u ne zaman terk edeceği de belli oldu. Meteoroloji'den gelen tahminlere göre kar yağışı İstanbul'u bugün terk edecek. Kar yağışının sona ermesinin ardından hava sıcaklıklarında bir değişiklik beklenmediği, bugün kentteki hava sıcaklığının en yüksek 3, en düşük ise -4 derece olması bekleniyor.


İstanbul'da Bu Hafta Hava Durumu Nasıl?

İstanbul için bu haftaki hava tahminleri de açıklandı. Meteorolojik tahminlere göre, Salı günü kentte bulutlu bir hava hakim olacak ve en yüksek hava sıcaklığı 5, en düşük ise -3 derece olacak. Çarşamba günü yine bulutlu bir hava etkili olması beklenirken en yüksek hava sıcaklığı7, en düşük ise -2 olması bekleniyor. Perşembe günü ise parçalı bulutlu bir hava hakim ve en yüksek hava sıcaklığı 10, en düşük ise 5 derece olarak tahmin ediliyor. Cuma günü yine kentte parçalı bulutlu bir hava hakim olması bekleniyor ve en yüksek hava sıcaklığının 12, en düşük ise 9 derece olması öngörülüyor. Cumartesi günü megakentte bulutlu bir hava hakim ve en yüksek hava sıcaklığı 10, en düşük ise 9 derece.

AKOM'dan Uyarı Yapıldı

Bu sabah saatlerinde etkisini artırarak devam ettiren kar yağışıyla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nden uyarı yapıldı. Söz konusu uyarıda, kentte dün akşamdan itibaren etkisi azalan kar yağışının sabah erken saatlerde tekrar etkili olmaya başladığı, ilerleyen saatlerde ise yağışın il geneline yayılarak yer yer kuvvetli şekilde etkili olmasının beklendiği aktarıldı ve vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olmaları istendi. 

istanbul kar meteoroloji hava