Meteoroloji İnternet Sitesinden Uyardı! Bugün İstanbul Sağanak Yağışlı!

TAKİP ET

Meteoroloji tarafından yapılan son ölçümler doğrultusunda bugün Marmara bölgesinde özellikle İstanbul ili için sağanak ve gök gürültülü yağış uyarısının yapıldığı öğrenildi.

Meteoroloji tarafından yapılan son ölçümler doğrultusunda bugün Marmara bölgesinde özellikle İstanbul ili için sağanak ve gök gürültülü yağış uyarısının yapıldığı öğrenildi.

Kış aylarının kendisini göstermesi ile birlikte ülke genelinde pek çok bölgede yağışların kendisini göstermesi bekleniyor. Bunun üzerine meteoroloji il müdürlüğü tarafından internet sitesi üzerinden vatandaşlara önemli uyarılar yapıldı. Özellikle Marmara, Ege, İç Anadolu, Barı ve Orta Karadeniz ile Güneydoğu Anadolu Bölgesinin batı bölgelerinde yağmurlu bir havanın hakim olacağı belirtildi.

Yağışların ise zaman zaman belirli bölgelerde son derece kuvvetli olması bekleniyor. Hem gök gürültülü hem de yer yer sağanak şeklinde yağacak olan yağmurun zaman zaman bazı illerde yaşamı durma noktasına getirebileceği konusunda uyarılar yapıldı. 

İSTANBUL'DA YAŞAYANLAR DİKKAT

İstanbul'da yağmurun yağması ile birlikte trafiğin kilit noktasına ulaştığı ve pek çok vatandaşın böyle durumlarda büyük mağduriyetler yaşadığı biliniyor. Bunun üzerine İstanbul'da yaşayan vatandaşlara dikkatli olmaları konusunda özellikle uyarılar yapıldı. Zaman zaman yağışların gök gürültüsü eşliğinde kuvvetli sağanaklar olabileceği belirtildi. Bununla birlikte hava sıcaklıklarında önemli değişikliklerin yaşanmayacağı havaların birden beklenilenin üzerinde soğumaya başlamayacağı özellikle belirtildi. Ancak zaman zaman Marmara bölgesinin batı bölgelerinde ve Ege kıyılarında kuvvetli bir rüzgarın hakim olması bekleniyor. İnternet sitesinden vatandaşların tedbirlerini almaları için uyarılar paylaşıldı. 

istanbul meteoroloji yağmur