Meteoroloji İnternet Sitesinden Duyurdu! Çarşamba'dan Sonra Geri Dönüyor

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü internet sitesinden yaptığı açıklamada sağanak yağışların çarşamba gününden sonra geri döneceğini duyurdu. Diğer yandan İstanbul'da bugün kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağış bekleniyor.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü'nün internet sitesinden verilen bilgiye göre bölgede hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. İstanbul'da bugün parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olurken öğleden sonra ise İstanbul'un Kuzey kıyılarında kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağış bekleniyor. Rüzgar ise kuzey ve Kuzeydoğu yönlerden Poyraz olarak orta kuvvette esecek.

ÇARŞAMBA GÜNÜ GERİ DÖNÜYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 5 günlük hava durumu tahmin raporu yayınlandı. Yayınlanan rapora göre 17 Ekim Çarşamba günü Marmara Bölgesi'nde sağanak yağış etkili olacak. Bölgede Perşembe günü yağışlar hafifleyecek fakat cuma ve cumartesi günleri gök gürültülü sağanak yağışlar geri dönecek.

BUGÜN HAVA DURUMU

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre yurtta bugün hava durumu şu şekilde;
“Samsun, öğleden sonra Akdeniz'in iç kesimleri (Toroslar mevkisi), Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta, Osmaniye, Konya, Karaman, Niğde, Kayseri, Malatya ve Hakkari çevreleri ile İstanbul'un kuzey, Adana'nın kuzey ve doğu, Hatay'ın kıyı, Kahramanmaraş'ın batı ve Malatya'nın güney kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Marmara'nın güney ve doğusu ile İç Ege'de yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte, akşam saatlerine kadar Güneydoğu Anadolu Bölgesinde toz taşınımı bekleniyor.”

Meteoroloji hava durumu istanbul hava durumu