Meteoroloji'den sarı kodlu uyarı! 

TAKİP ET

Meteoroloji'den gelen son açıklamada İstanbul başta olmak üzere 10 ile sarı kodlu uyarı geldi. İstanbul başta olmak üzere 10 ili uyaran Meteoroloji, yarın sağanak yağışın etkili olacağı illeri sıraladı.

Meteoroloji’den gelen son açıklamada İstanbul başta olmak üzere 10 ile sarı kodlu uyarı geldi. İstanbul başta olmak üzere 10 ili uyaran Meteoroloji, yarın sağanak yağışın etkili olacağı illeri sıraladı. Son meteorolojik verilere göre yarın İstanbul, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Düzce, Düzce, Zonguldak ve Bartın’da sağanak yağış bekleniyor.

Vatandaşlara Uyarı

Yarın İstanbul ve çevre illeri etkilemesi beklenen sağanak yağış için açıklama yapan meteoroloji, yağışın getirebileceği yıldırım, su baskınları, yıldırım ve ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklarla ilgili vatandaşları uyardı.


9 İlde Etkili Olacak

10 il için uyarı açıklaması yapan meteoroloji, 30 Ekim Cuma günü yurdun kuzeybatı kesimlerinde beklenen sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların öğle saatlerinden itibaren etkisini gösterebileceğini, başta İstanbul olmak üzere Marmara’nın doğusu Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bilecik ve bununla beraber Batı Karadeniz’in kıyı kesimlerinde Zonguldak, Düzce ve Bartın’da yer yer çok kuvvetli yağış beklentisi olduğu aktarıldı.

Vatandaşlardan Dikkatli ve Tedbirli Olmaları İstendi

Yapılan yağış uyarılarının yanı sıra yağışın getirebileceği olumsuzluklara karşı da uyarılarda bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, vatandaşları ise yağışla beraber meydana gelme ihtimali yüksek olan yıldırım, su baskını ve ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Sarı Kod Nedir?

Meteorolojik bir terim olarak kullanılan sarı kod, ‘Hava durumu potansiyeli tehlikelidir’ anlamı taşır. Tahminde bulunulan meteorolojik hadisenin olağandışı olmamasıyla beraber meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olmak gerekmektedir. 

 

meteoroloji sarı kod sağanak uyarı