Meteoroloji'den kar yağışı ile don uyarısı

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalara göre, Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu olmak üzere Marmara'nın doğusu ile güneyi, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı ve Orta Karadeniz, Güneydoğu Anadolu'nun batısı olmak üzere Yozgat, Kırşehir, Giresun, Kırıkkale, Ağrı, Iğdır, Kars, Van ve Hakkari illerinde yağışlı geçmesi beklendiği ifade edildi. 

Kuzeydoğu Marmara, Kıyı Ege, Akdeniz’in kıyı illeri ile Orta Karadeniz kıyı illerinde yağmur ve sağanak, diğer illerde ise karla karışık yağmur ve kar yağışları beklenmekte. 

YAĞIŞLAR HAKKINDA UYARI 

Yağışların gece vakitlerinden sonra Hatay’ın çevre illeri ile Adana ve Mersin kıyı kesimlerinde kuvvetini arttırması beklendiğinden ulaşımda aksaklıklar, sel, su baskını gibi çeşitli sıkıntılara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulundu. 

SİS VE PUS ETKİSİNİ GÖSTERECEK 

Sabah ve gece vakitlerinde iç ve doğu kesimlere ilişkin buzlanma ve don olaylarının yaşanması ile birlikte bölgesel olarak pus ve sis görülmesi bekleniyor. 

Hava sıcaklığına ilişkin açıklamada ise, Türkiye genelinde mevsim normallerinin 2 ile 4 derece altında olacağı tahmin edilmekte. Rüzgar, güney ve güneybatı yönlerinden genellikle hafif, ara sıra ise orta kuvvette esmesi bekleniyor. 

Meteoroloji kar yağışı uyarı