Meteoroloji Buzlanma ve Don Olaylarına Karşı Uyardı

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son ölçümlerde hava durumunun buz ve donlanmaya karşı müsait olduğu ifade edilirken vatandaşlara dikkatli olmaları konusunda uyarı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmeler sonrasında Marmara, İç Ege, Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinde bazı uyarılar verildi. Bu uyarılar çerçevesinde buzlanma ve don olaylarının sıklıkla görülebileceği konusunda açıklamalar yapıldı. Vatandaşların yola çıkmadan önce özellikle araçlar için dikkatli olmaları konusunda çeşitli uyarılar yayınladıkları öğrenildi. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ölçümler sonrasında hava durumu hakkında vatandaşlara bazı uyarılar yapıldı. Son zamanlarda yaşanan buzlanma ve don olaylarının pek çok olumsuz durumu beraberinde getirdiği öğrenilmişti. Özellikle yollarda yaşanabilecek kazaların engellenmesi için vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği belirtildi. 

ÜLKE GENELİNDE DON OLAYLARI YAŞANACAK

Hava sıcaklıkları düşünüldüğü zaman ülke genelinde ciddi bir farklılığın yaşanmayacağı hava sıcaklıklarının genel olarak aynı seyredeceği öğrenildi. Hava sıcaklıklarında önemli değişikliklerin yaşanmamasından dolayı rüzgarın yönü ile alakalı gizli buzlanmaların yaşanabileceği ifade ediliyor. 

Rüzgarın kuvvetli olacağı bazı bölgelerde yağışların dona dönüşebileceği bilgisi paylaşıldı. Rüzgarın genellikle bugün itibariyle iç kesimlerde çok daha kuvvetli olabileceği düşünülüyor. 

meteoroloji don buzlanma kar