Meteoroloji Alarm Verdi! Toz Bulutu İstanbul'a Doğru Geliyor

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bir son dakika açıklaması yaparak Suriye üzerinden gelen ve Türkiye'de birçok ilde etkili olan toz bulutunun Yarın da Marmara'da etkili olacağını duyurdu.

Türkiye'nin güney ve Güneydoğu kesimleri son günlerde Suriye'den gelen toz bulutlarının etkisi altındaydı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü bir son dakika açıklaması yaparak Türkiye'de toplam 10 ile etkileyen ve son olarak Ankara'ya etkisi altına alan toz bulutunun Yarın da Marmara Bölgesi'nde etkili olacağını belirterek İstanbulluları uyardı.

MARMARA İÇİN UYARI

Meteoroloji'den yapılan açıklama şu şekilde;

"Ülkemizin güneydoğu kesimlerinde etkili olan toz taşınımının, bu gece ve yarın (17.10.2018 Çarşamba) Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Doğu Akdeniz ile İç Anadolu'nun doğusunda yer yer yoğun; İç Anadolu'nun batısı, Doğu Anadolu'nun batısı, Batı ve Orta Karadeniz ile zamanla Marmara'nın doğusunda düşük yoğunlukta olacağı tahmin ediliyor. Toz taşınımı hadisesinin sebep olacağı görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma, yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir. "

 

marmara uyarı meteoroloji son dakika son dakika haberi