Meteoroloji Açıkladı, Kavurucu Sıcaklar Geri Dönüyor! Bu Tarihe Dikkat!

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son dakika açıklamasında son birkaç gündür serin giden havaların yeniden artarak ısınacağı bilgisi verildi. Son birkaç gündür yoğun sıcakların yaşanmadığı yurt genelinde sıcakların geri döneceği ve mevsim normallerinin üzerinde ilerleyeceği belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son dakika açıklamasında son birkaç gündür serin giden havaların yeniden artarak ısınacağı bilgisi verildi. Son birkaç gündür yoğun sıcakların yaşanmadığı yurt genelinde sıcakların geri döneceği ve mevsim normallerinin üzerinde ilerleyeceği belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden gelen açıklamaya göre, son günlerde serin ilerleyen havaların yarından itibaren sıcaklara geri döneceği ve sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkacağı belirtildi. Öte yandan Cuma gününe kadar Kuzeydoğu kesimleri dışında yurt genelinde yağış beklenmediği bilgisi de verildi.

SICAKLAR GERİ DÖNÜYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün açıklamasına göre, tüm yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmekte olan hava sıcaklıklarının yarından itibaren batı kesimler başta olmak üzere artarak devam edeceğini ve bu haftanın başından itibaren Karadeniz kıyıları dışında tüm bölgelerde sıcak havanın etkili olacağı belirtildi. Yurt genelindeki tüm bölgelerde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 3 ila 7 derece üzerinde seyredeceği tahmini yapıldığı açıklandı.

İSTANBUL VE ANKARA KAVRULACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan tahmini hava raporuna göre, İstanbul’da hava sıcaklığı 30-33 derece, Ankara’da ise 32-36 derece civarında ilerleyecek. Öte yandan İzmir, 36-39 derece, Aydın ise 41-43 derece olarak belirtiliyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde ilerlemesi beklenen diğer iller ise, Antalya 39-42 derece, Adana 38-40 derece, Zonguldak ve Samsun 26-28 derece, Trabzon 24-27 derece, Erzurum 29-31 derece ve Diyarbakır 40-42 derece olarak tahmin ediliyor.

 

8 temmuz 2017 hava durumu meteoroloji açıklama sıcaklar sıcak hava hava tahmin raporu