Meteoroloji 7 İli Şiddetli Rüzgara Karşı Uyardı

TAKİP ET

Son hava tahmin raporunu yayımlayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi'nde fırtına beklentisinden dolayı 7 il için şiddetli rüzgara karşı sarı kodlu uyarı yaptı.

Rüzgarın Marmara Bölgesi'nde kuvvetli olarak eseceğini belirten Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Balıkesir, Çanakkale, Bursa, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli ve İstanbul için şiddetli rüzgara karşı sarı kodlu uyarı yapılarak vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi. 

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada, "Rüzgarın (Lodos) 10.02.2024 Cumartesi günü sabah saatlerinden başlamak üzere Çanakkale, Edirne, Kırklareli ve Balıkesir çevrelerinde kuvvetli ve aralıklarla fırtına (40-70 km/saat, hamleli 80 km/saat), İstanbul, Tekirdağ ve Bursa çevrelerinde kuvvetli (40-60 km/saat), bu illerin yüksek kesimlerinde ise aralıklarla kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. 11.02.2024 Pazar günü öğlen saatleri sonrasına kadar etkisini sürdürmesi beklenen kuvvetli lodostan dolayı ağaç ve direk devrilmesi, ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı baca zehirlenmesi gibi yaşanması muhtemel olumsuzluklara vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir." ifadelerine yer verildi.  

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Durumu İstanbul Fırtına