Mersin'de kaçırdığı çocuğun ailesinin fidye vermemesi üzerine çocuğu boğarak öldürdü

TAKİP ET

Mersin'de çalıştığı sitede yaşayan yabancı uyruklu ailenin 12 yaşındaki çocuğunu kaçırdıktan sonra 400 bin Euro fidye talep eden ve parayı alamayınca da çocuğu boğarak katlettiği belirlenen görevli Hasan C. Polis ekipleri tarafından yakalandı.

Olay, merkez Yenişehir ilçesinin Çiftlikköy Mahallesi Türksat Sitesi’nde yaşandı. İddialara göre, kuyumcu olan Suriyeli Halit Hayanked’in çocuğu Khaled Hayanked, dün öğle vakitlerindeki sitenin bahçesinde oyun oynadığı esnada kayboldu. 

ÇOCUĞU KAÇIRARAK FİDYE TALEP ETTİ

Bir sürenin ardından aileyi telefon ile arayan bir şahıs, çocuklarının ellerinde bulunduğunu, 400 bin Euro fidye vermeleri halinde serbest bırakacaklarını, polise haber verirlerse çocuğu öldüreceğini ifade ederek tehdidinde bulundu. Olayın ardından Halit Hayanked, olayı polis ekiplerine ihbarda bulundu.

ÇOCUĞUN CANSIZ BEDENİ BULUNDU

İhbarın ardından olay yerine sevk edilen polis ekipleri site içerisinde araştırmalarda bulundu. Yapılan incelemede çocuğun siteden çıkmadığını belirledi. Araştırmaları sürdüren polis ekipleri, 3 bloklu sitenin A bloğunun bodrum katına geldiğinde, kaçırılarak alıkonulan çocuğun cansız bedenini halıya sarılmış bir halde buldu. Boğularak öldürüldüğü tespit edilen çocuğun cansız bedeni, yapılan otopsinin ardından toprağa verilecek.

Polis ekipleri cinayet zanlısı olarak site görevlisi Hasan C.’yi yakaladı. Olay hakkında başlatılan soruşturma halen devam ediyor.

Mersin güvenlik görevlisi fidye