Merkez Bankası Faiz Arttıracak mı?

TAKİP ET

Bugün yapılacak Para Politikaları Kurulu (PPK) toplantısı sonrası Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak. Gözler Merkez Bankasına çevrildi.

GÜNCELLEME 15.36 - PPK toplantısı sonrası açıklama yapan Merkez Bankası faizler sabit tuttu. --- Fed'in faiz arttırmayı ertelemesinin ardından gözler Merkez Bankası'na çevrildi. Banka, politika faizini yüzde 7,5′te, gecelik borç verme faizini yüzde 10,75 ve gecelik borçlanma faizini de yüzde 7,25 seviyesinde tutuyor. EKONOMİSTLER DEĞİŞİKLİK BEKLEMİYOR Ekonomistler, Merkez Bankası'nın faiz oranlarında bir değişikliğe gitmesini beklemiyor. Yatırım Finansman Menkul Değerler’den yapılan yazılı açıklamada “Fed’in herhangi bir hamle yapmaması ve seçimlerin yaklaşması nedeniyle politika faizinde ve faiz koridorunda herhangi bir değişikliğe gidilmesi beklenmiyor. Dolar/TL kotasyonları ve 10 yıllık tahvil faizlerinde görülen fiyatlamalar Fed sonrasında TCMB’nin faiz silahını çekmeyeceğine ilişkin sinyaller veriyor. Ancak yarın yapılacak olan Banka analistleri toplantısının özellikle soru-cevap kısmında zamanlamaya ve kurlara ilişkin atılacak adımlarla ilgili mesajlar alınmaya çalışılıyor olacak.” denildi.  

faiz faiz arttırımı faiz değerleri faiz oranları FED Merkez Bankası Merkez Bankası faiz oranları para Para Politikaları Kurulu