Merkel'den Suudi Arabistan'a Büyük Şok

TAKİP ET

Almanya Başbakanı Merkel son aldığı karar ile birlikte Cemal Kaşıkçı cinayetinin çözüme kavuşturulmasına kadar herhangi bir silah satışının Suudi Arabistan'a yapılmayacağı belirtildi.

Almanya Başbakanı Merkel son aldığı karar ile birlikte Cemal Kaşıkçı cinayetinin çözüme kavuşturulmasına kadar herhangi bir silah satışının Suudi Arabistan'a yapılmayacağı belirtildi. 

Cemal Kaşıkçı cinayetini itiraf eden Suudi Arabistan henüz cesedin nerede olduğunu itiraf etmediği için iki ülke arasında soğuk rüzgarlar esmeye devam ediyor. Konu hakkında tüm dünya harekete geçti. Dünya basınında geniş yankı uyandıran cinayetin ardından pek çok ülke cinayetin çözülmesi konusunda yardıma hazır olduklarını belirttiler. 

Almanya Başbakanı Angela Merkel yaptığı bir açıklamanın ardından Suudi Arabistan'a yönelik tepkisini gündeme getirdi. Düzenlenen bir basın toplantısı sırasında cinayetin kesin bir şekilde çözülmesi için beklediklerini ve çözülmemesi halinde Suudi Arabistan'a silah satmayacakları belirtildi. 

SİLAH SATIŞINI YASAKLADI

Merkel cinayetin çözülmesi konusunda son derece tepkili olduklarını dile getirdi. Cinayetin Suudi Arabistan tarafından bilerek çözülmediği konusunda endişelerin olduğu belirtildi. Fransa Cumhurbaşkanı Macron ise Merkel'in almış olduğu kararı eleştirdi. Silah satışının yasaklanmasının Kaşıkçı cinayeti ile bir alakasının olmadığını eleştirirken Yemen'de olanlarla ilgili böyle bir kararın alınmasının daha mantıklı olabileceğini belirtti. Ortak bir pozisyon alınması gerektiği konusunda alınan kararın böylece zarar gördüğü düşünülüyor. Merkel ise kesin bir dille cinayetin çözüm bulacağı zamana kadar aktif bir şekilde gerçekleştirilen silah satışının yasaklanacağını belirtti. Konu hakkında nasıl bir yol izleneceği şimdiden merak konusu halinde geldi. 

merkel suudi arabistan cemal kaşıkçı silah satışı almanya