Melih Gökçek Anıtkabir İmar Planı İddialarına Son Noktayı Koydu!

TAKİP ET

Ortaya atılan Milli Savunma Bakanlığı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Anıtkabir alanına imar planı üzerinde durdukları iddialarına son noktayı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek koydu.

Ortaya atılan Milli Savunma Bakanlığı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Anıtkabir alanına imar planı üzerinde durdukları iddialarına son noktayı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek koydu.

Ortaya atılan iddialar sonrasında hem Ankara Büyük Şehir Belediyesinden hem de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’ten iki ayrı açıklama geldi. Yapılan iddialara son noktayı koyan açıklamalarda vatandaşı kandırarak ortalığı karıştırma çabasında olan ideolojik kafaların iş başında olduğuna dikkat çekildi.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ AÇIKLAMASI

Anıtkabir’in imara açılacağı ile ilgili iddialarla ilgili ilk açıklama Ankara Büyükşehir Belediyesinden geldi. Açıklamada, "Alınan Meclis kararı, Anıtkabir'de konuta izin vermek değil. Anıtkabir karşısındaki park alanı olarak belirlenen bölümde bulunan mevcut askeri lojmanların Milli Savunma Bakanlığının talebi üzerine yapılan plan değişikliğiyle resmileştirilmesi" ifadelerine yer verildi.

MELİH GÖKÇEK SON NOKTAYI KOYDU

İddialara bir yanıt da Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’ten geldi. Yalan yanlış bilgiler vererek vatandaşın aklını karıştıran ve kandıran ideolojik kafaların iş başında olduğunu söyleyen Gökçek, Milli Savunma Bakanlığının talebi üzerine böyle bir şey yapıldığını ancak yapılanın iddialarda bahsedilenle alakası olmadığını söyleyerek, projenin Anıtkabir sınırları dışında bulunan fakat mevcutta park alanı olarak ilan edilmesine rağmen orada yer alan 5 katlı askeri lojmanı resmileştirdiklerini belirtti. Gökçek, yeni bir yapılaşmanın söz konusu olmadığını ve sadece askeri lojmanların resmileştiğini belirterek iddialara son noktayı koydu.

 

anıtkabir imar planı ankara büyükşehir belediyesi belediye başkanı melih gökçek açıklama iddia yanıt