Meclis'te Gergin Saatler! "15 Temmuz'da Tünele Saklanmış" Açıklaması Tansiyonu Yükseltti, Başbakan Yıldırım Sinirden Titredi

TAKİP ET

23 Nisan Özel Oturumu için toplanan Meclis'te gerginlik yine had safhadaydı. Oturumda 15 Temmuz tartışması çıkarken CHP'li Özgür Özel'in kendisi hakkında söylediği sözlere sinirlenen Başbakan Yıldırım, 'Tanklar genel başkanına yol verirken ben uçaklara 'alçakları vurun' talimatı verdim.' dediği öğrenildi.

23 Nisan Özel Oturumu için toplanan Meclis’te gerginlik yine had safhadaydı. Oturumda 15 Temmuz tartışması çıkarken CHP’li Özgür Özel’in kendisi hakkında söylediği sözlere sinirlenen Başbakan Yıldırım, ‘Tanklar genel başkanına yol verirken ben uçaklara ‘alçakları vurun’ talimatı verdim.’ dediği öğrenildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi 23 Nisan özel oturumunda yine gerginlik yaşandı. CHP Milletvekili Özgür Özel, Başbakan Binali Yıldırım hakkında yaptığı açıklamalarla Yıldırım’ı sinirlendirdi. Özel, ‘Başbakan Binali Yıldırım Tuzla’ya bırakılmış, tanklar geliyor diye evinden alınmış, bilinmeyen bir yere doğru yola çıkmış, Ilgaz Tüneli’ne saklanmış, Jandarma çakarlarının görülmesinden sonra geceyi Ilgaz Tüneli’nde geçirmiştir.’ dediği öğrenildi.

BAŞBAKAN YILDIRIM ÇOK SERT YANIT VERDİ

CHP’li Milletvekili Özgür Özel’in bu sözlerine sert bir şekilde yanıt veren Başbakan Binali Yıldırım, ‘Şahsımı hedef alarak, darbe gecesi benim tanklar eşliğinde evimden çıkarıldığımı söylüyorla, 15 Temmuz’da tanklar genel başkanınıza yol verirken ben uçaklara ‘alçakları vurun’ emri verdim’ dedi. 

AK PARTİLİLER AYAKTA ALKIŞLADI

Özel’in açıklamalarına yanıt veren ve oldukça sinirlendiği görülen Yıldırım’ın açıklamalarını yaparken sinirden titremesi de dikkatlerden kaçmadı. Başbakan Binali Yıldırım’ın bu açıklamaları AK Parti sıralarındaki milletvekilleri tarafından uzun süre ayakta alkışlandı. 

 

Başbakan Binali Yıldırım 23 Nisan özel oturumu Meclis TBMM 15 Temmuz tartışması CHP Özgür Özel