Meclis görüşmeleri askıya alınmıştı: EYT'de son durum ne?

TAKİP ET

Meclis faaliyetlerine 1 hafta ara verilmesinin ardından konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş, EYT görüşmelerinin 21 Şubat'ta gerçekleştirileceğini ifade etti. Genel Kurul'daki görüşmelerin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasına sunulması hazırlanan yeni düzenlemenin, Resmi Gazete'de yayımlanarak yasalaşacağı ifade ediliyor.

 

Emeklilikte Yaşa Takılanlar hakkında düzenlemeleri içeren kanun teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmüştü. Yeni düzenlemenin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçmesinden sonra EYT'nin yasalaşma sürecindeki üçüncü aşama tamamlanmış olacak.

DEPREMİN ARDINDAN MECLİS ÇALIŞMALARINA ARA VERİLMİŞTİ

EYT, Meclis aşamasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete de yayımlanması bekleniyor. 6 Şubat'ta Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli 10 kentte meydana gelen depremlerin ardından pek çok sayıda vatandaş yaşamını yitirdi. Kahramanmaraş'taki 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerden sonra TBMM, çalışmalarına bir süre ara verdi.

AK PARTİLİ ELİTAŞ’IN PAYLAŞIMI

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımında TBMM’nin açılacağı tarihi duyurdu. Elitaş yaptığı paylaşımında, "Mecliste grubu bulunan siyasi partilerin yetkilileri ile yaptığımız görüşmeler doğrultusunda, depremzedelere yardımcı olabilmek ve acılarını paylaşmak için milletvekillerimizi deprem bölgelerine gönderiyoruz.Bu nedenle TBMM'ye 21 Şubat'a kadar ara verme kararı aldık. TBMM, 21 Şubat Salı günü saat 15.00'ten itibaren gündeminde bulunan kanun tekliflerini görüşmek üzere çalışmalarına devam edecektir." ifadelerine yer verdi.

YASALAŞMASI BEKLENİYOR

TBMM’deki faaliyetlerin 1 hafta ara verileceğini duyuran Elitaş, EYT görüşmelerinin ise 21 Şubat’ta yapılacağını aktardı. Genel Kurul’daki görüşmelerin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile sunulması planlanan yeni düzenlemenin, Resmi Gazete’de yayımlanarak yasalaşacağı ifade ediliyor.

 

EYT TBMM deprem