Meclis Başkanı Binali Yıldırım'dan Trump'a Sert Sözler: "Bize Tehdit Sökmez"

TAKİP ET

Meclis Başkanı Binali Yıldırım, ABD Başkanı trump'ın sözlerine yanıt verdi. Binali Yıldırım, "Bize tehdit sökmez. ABD tehdit dilinden vazgeçmeli." ifadelerini kullandı.

Meclis Başkanı Binali Yıldırım,  ABD Başkanı trump'ın sözlerine yanıt verdi.  Binali Yıldırım, "Bize tehdit sökmez. ABD tehdit dilinden vazgeçmeli."  ifadelerini kullandı.

ABD'nin Türkiye'ye yönelik tehditler hakkında açıklama yapan TBMM Başkanı Binali Yıldırım, “Bize tehdit sökmez, bu millete tehdit sökmez. Dolayısıyla ABD Türkiye ile ilişkilerini uzun vadede geliştirmek istiyorsa bu tehdit dilinden vazgeçmesi lazım. Türkiye'yi tehdit etmeden önce Türkiye'de bir 15 Temmuz darbe girişiminin olduğunu ve bu girişimin faali olan, başı olan Feto'nun ABD'de elini kolunu sallayarak hiçbir kısıtlamaya tabi tutulmadan muhafaza edildiğini unutmamalıdır.  ABD hukuk devletiyse Türkiye de hukuk devletidir. Dolayısıyla hukuk kararına saygı göstermek durumundadır. Bizim tavsiyemiz ABD'nin bu ucuz tehdit lisanını bırakması ve Türk halkının güvenini nasıl kazanacak bunun yollarına bakması lazım." ifadelerini kullandı.

 

TBMM başkanı binali yıldırım ABD tehdit trump