MEB Müsteşarından Önemli Açıklama! TEOG'un Yerine Hangi Sistemin Geleceğini Açıkladı

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin TEOG gündemiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. TEOG'un kaldırılacağını söyleyen Tekin, sınav sistemiyle ilgili olarak sınavsız model seçeneğinin gündemde olduğunu belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin TEOG gündemiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. TEOG’un kaldırılacağını söyleyen Tekin, sınav sistemiyle ilgili olarak sınavsız model seçeneğinin gündemde olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı yayında TEOG ile ilgili yaptığı değerlendirmelerden sonra düğmeye basılmış ve TEOG sınav sistemi için değişime gidilmişti. Erdoğan’ın açıklamasının ardından MEB Müsteşarı Yusuf Tekin’de bir açıklama yaparak, TEOG yerine sınavsız model seçeneğinin değerlendirildiğini belirtti.

KASIMDA NETLEŞECEK

Liselere geçişte sınavsız bir dönemin başlayacağını söyleyen Yusuf Tekin, konuyla ilgili çalışma grubunun oluşturulduğunu net belirlemelerin Kasım ayında kamuoyu ile paylaşılacağını söyledi. Tekin, TEOG yerine değerlendirilen sınavsız model seçeneğinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacağını konuyla ilgili detaylı açıklamaların ise Çarşamba günü yapılacağını söyledi. 

TEOG KESİN OLARAK KALKIYOR

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, TEOG’un kaldırılıp kaldırılmayacağı ile ilgili gelen sorulara da net olarak kaldırılacağı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ında isteğinin bu yönde olduğunu söyledi. TEOG’un net olarak kalkacağını söyleyen Tekin, yapılma durumu olsa bile Kasım ayında son yapılan TEOG sınavı olacağını ve sınavsız model alt yapısını oluşturma çalışmalarını yaptıklarını belirtti. 

 

MEB müsteşar yusuf tekin TEOG TEOG kalkacak mı yeni sistem sınav sistemi sınavsız model sınavsız geçiş