Marmaris'te Korkutan Görüntü! Depremin Habercisi Olabilir Mi?

TAKİP ET

Marmaris denizinde meydana gelen 5 metrelik çekilmeler vatandaşları deprem olabileceği konusunda endişelendirirken yetkililer bu konuda bir değerlendirme yaptılar.

Marmaris'te bir süredir denizde meydana gelen çekilmeler son zamanlarda giderek artmaya başladı. Vatandaşlar görüntüleri gördükten sonra endişelerini dile getirmeye başladılar. Deniz suyunun çekilmesi hakkında ufukta bir depremin göründüğü yönünde yorumlanması bölge halkının panik yaşamasına sebep oldu. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Temel Bilimler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mustafa Bahadır Önsoy durumu değerlendirerek konu hakkında açıklama yaptı. 

Marmaris sahilinde meydana gelen deniz suyu çekilmesinin 5 metreye kadar ulaşması endişeleri de beraberinde getirdi. Çekilmenin ardından Adaköy Mahallesi ile Aktaş mevkilerinde adacıklar meydana gelmeye başladı. Adacıklarda doluşan martılar vatandaşların tedirginliğini artırdı. Vatandaşlar durum hakkında çeşitli yorumlar yapmaya başladılar. Bu durumu gelgit olarak değerlendirdiler. Bazı bölgelerde deniz suyunda çekilme olurken aynı zamanda bazı bölgelerde de yükselmelerin yaşandığı tespit edildi. 

UZMANLAR DEPREM KONUSUNDA AÇIKLAMA YAPTILAR

Konu hakkında yetkili olan Mustafa Bahadır Önsoy durum değerlendirmesi yaptı. Bilimsel olarak depremin daha önceden bilinmesinin mümkün olmadığı ve doğa olayları ile depremi anlamanın mümkün olmadığını anlattılar. Endişe edilecek bir durumun olmadığını belirtirken 'Deniz suyu çekilmesi normal bir doğa olayıdır. Uzun sürecek bir durum olduğunu düşünmüyorum. Kış mevsiminde özellikle bu tarihlerde gelgit etkisi artıyor. Fırtına sonra yaşanan bir gelgitle ilgili olduğunu düşünüyorum. Birkaç gün içerisinde normale dönecektir' diyerek deprem konusunda bilimsel bir açıklamanın olmadığını dile getirdiler. 

marmaris deniz çekildi korkutan görüntü