Marmaris'te 100'ü Aşkın Esnaf Sokağa Döküldü, Turistler Büyük Panik Yaşadı!

TAKİP ET

Muğla'nın Marmaris ilçesinde eylem yapmak için sokağa akın eden esnaf İlçe merkezinde eylemlerini gerçekleştirmek istedi. Esnafın sokağa döküldüğünü gören turistler ise gerginlik nedeniyle büyük panik yaşadı.

Muğla’nın Marmaris ilçesinde eylem yapmak için sokağa akın eden esnaf İlçe merkezinde eylemlerini gerçekleştirmek istedi. Esnafın sokağa döküldüğünü gören turistler ise gerginlik nedeniyle büyük panik yaşadı. 

Olay, Muğla’nın Marmaris ilçesinde öğle saatlerinde Siteler Mahallesi’nde yaşandı. Ünlü bir markanın taklit ürünlerini sattıkları iddia edilen yaklaşık 100 esnafın sürekli denetleme olmasından rahatsız olduğu gerekçesi ile ilçe merkezinde toplanarak eylem yapmak istedikleri öğrenildi.

CADDEYİ TRAFİĞE KAPATTILAR

İlçe merkezinde toplanan yaklaşık 100 kişilik esnafın marka avukatlarının sık denetimlerinden rahatsız oldukları ve onların denetlemeleri yüzünden işlerini yapamadıkları iddia edildi. Eylem yapan esnafın ilçenin en işlek olan caddesini trafiğe kapattığı bilgisi alındı. 

TURİSTLER BÜYÜK PANİK YAŞADI

Esnafın yola koyduğu tabureler ve motosikletlerle yolu kapatması üzerine caddeden geçmek isteyen otomobillerin korna çaldığı esnafın buna tepki göstermesi üzerine gerginlik yaşandığı belirtildi. Olayın ihbar edilmesi üzerine kısa sürede bölgeye gelen polis ekipleri tartışmayı engellerken bu esnada civarda bulunan turistlerle yaşanan tartışma sonucunda korku dolu anlar yaşandı. 

ESNAF SORUNLARA ÇARE BULUNMASINI İSTEDİ

Olay yerine gelen İlçe Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya’nın eylemde bulunan bir esnafı temsilci olarak yanına alarak dükkan içinde görüşme gerçekleştirdiği ve yaklaşık 1 saatlik süren görüşme sonrasında eylem yapan esnafların yoldan çekildiği ve eylemlerine son verdiği öğrenildi. Eylemlerine son veren esnafların aralarından seçtikleri temsilciler aracılığıyla ilçe protokolü ile görüşerek yaşanan soruna çözüm bulunması istediği öğrenildi.

 

muğla marmaris esnaf eylem turist 100 esnaf tartışma