Marmara depreminde kızını kaybeden anne: Kızımı bir albayın aldığı kanıtlandı

TAKİP ET

Marmara Depreminde kayıp olan 6 yaşındaki Gözde'ye ilişkin dosya tamamlandı. Dosyanın kapandığını ifade eden anne Nurgül Karamert gözyaşları içinde, 'ne olur bir şey yapın, bu dosya kapanmasın. Kızımı askeri hastanede bir albayın aldığı kanıtlandı. Yardım edecek kimse yok mu? "ifadeleri ile feryat etti.

Merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde meydana gelen Marmara Depreminde evinin çökmesi neticesinde enkaz altından 12 saat sonra kurtarılan Nurgül Karamert, o dönemde kayıp olan 6 yaşındaki kızı Gözde Karamert'i arıyor. Kızının enkaz altında olmadığı ve M.T. isimli bir albay tarafından İstanbul'a getirildiğini ifade eden Nurgül Karamert'in kızı Gözde'yi polis ekipleri tarafından 2 yıldır aranıyordu. Yapılan incelemeden sonra dosyanın kapatıldığını belirten anne gözyaşları içinde feryat etti. 

'BİLGİ SAKLAYANLAR KONUŞTURULAMADI' 

Kızı arayan Anne Nurgül Karamert, “1999 Depreminde 6 yaşındaki kızım Gözde'yi askeri hastaneden kaybettim. Çok mücadele verdim, 22 yıldan beri tek başıma aradım. 1,5 yıldır polis aramaya başlamıştı, ben de çok umutlandım. Gözde’nin yaşadığına hep inanmıştım. Polislerin araştırmaları ve alınan ifadelerle kızımın sağ olduğu kanıtlandı ama bilgi saklayanlar konuşturulamadı. Çok araştırıldı, bana çok umut verildi ama şu an dosya kapandı. ‘Aradık bulamadık’ dediler. Polislerin gerekenin fazlasını yaptıklarını kendi gözümle gördüm ama bütün yapılanlar maalesef çöp oldu çünkü dosya kapandı. Polis kızımı ararken çok umutlanmıştım. Tek merak ettiğim bu dosyayı kapatanlar kendi çocukları olsa tekrar kapatabilir miydi? Bilgi saklayanları konuşturmadan bırakabilirler miydi?Gözde'yi askeri hastaneden bir albayın aldığı kanıtlandı. Albayın kız kardeşinin buna ilişkin ifadesi de var. İstanbul’a gittiği yönünde ifadeler var. Albayın oğlu ve kapıcının İstanbul'daki evlerinde kaldığına dair ifadeler var. Bunca ifade varken kızımın bulunamaması ve dosyanın kapatılmasını hazmedemiyorum. Kızımın yaşadığı zaten kanıtlandı. Gözde'nin yaşadığının kanıtlanması benim gözümde bulunmuş demekti" şeklinde konuştu. 

Marmara depremi kız çocuğu kayıp