Mardin'de Çöken Mağarada Gri Listede Aranan Terörist Öldürüldü

TAKİP ET

Mardin'in Dargeçit ilçesinde PKK'lı teröristlerin sığınak olarak kullandığım araya yönelik olarak düzenlenen operasyonda 1 terörist öldürüldü çöken sığınağın altında kalan iki teröristin cesetlerine ulaşıldı. Cesedi bulunan teröristler dan birinin örgütün Sözde bölge sorumlusu olduğu ve birinin de gri listede arandığı belirtildi.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Mardin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Kırsal yumurtalı Mahallesi'nde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda teröristlerin sığınak olarak kullandığı belirlenen bir mağarada bir grup terörist olduğu tespit edildi. Güvenlik güçlerinin teslim ol çağrısına teröristlerin ateşle karşılık vermesi üzerine Çatışma çıktı ve 1 terörist etkisiz hale getirildi. Sığınağın çökmesi sonucu içeride kaldıkları değerlendirilen iki teröristin cesedi çıkarıldı.

VALİLİK: TERÖRİSTLERDEN BİRİ GRİ LİSTEDE

Mardin Valiliği Dargeçit ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik saklandıkları mağara düzenlenen operasyonla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Valilik tarafından yapılan açıklamada öldürülen teröristler den birinin İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan terörden arananlar listesinde gri kategoride bulunan Teröristlerden biri olduğu belirtilerek şöyle denildi: 
"Mardin ili Dargeçit ilçesi Kırsal Yumurtalı Mahallesi'nde sığınak olarak kullanıldığı tespit edilen bir mağarada yapılan operasyon neticesinde, 1 erkek terörist, bölge sorumlusu olduğu değerlendirilen 'Reber' kod adlı, gri listede aranan 'Dilxwaz' kod adlı ve 'Rezzan' kod adlı 3 terörist silah ve mühimmatlarıyla birlikte ele geçirilmiştir. Bölge halkımızın desteğiyle, huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonların kararlılıkla devam edeceği kamuoyuna saygıyla duyurulur."

son dakika mardin dargeçit pkk operasyon son dakika haberi