Mardin'de mağaranın üzerine yapılan 3 katlı ev dikkatleri üzerine çekiyor

TAKİP ET

Mardin'de mağara üstüne yapılan ve yaklaşık 30 senedir ayakta olduğu ifade edilen 3 katlı bina görenleri hayrete düşürüyor.

Mardin Artuklu’da yer alan yaklaşık 30 senedir ayakta olan 3 katlı evi görenler dönüp tekrardan bakıyor. Altında yer alan mağara sebebiyle gören vatandaşların dikkatini üzerine çeken ev, 30 senedir ayakta duruyor. Altında yer alan mağaranın ise kaç sendir olduğu bilinmiyor. Evin altında yer alan mağara 3 odadan oluşurken hepsi farklı amaçlara yönelik. Odalardan 2 tane tavuk ve koyun bakılırken diğer odalar ise kiler olarak kullanılmakta.

'BU EVİMİZİ GÖRENLERİN BAZILARI ÇOK ŞAŞIRIYOR'

Evi görenlerin başta hayrete düştüğünü dile getiren Bayram Kerimoğlu, “Ben bildiğim kadarıyla bu ev 30 yıldır ayakta duruyor. Ev 3 katlı, alt tarafta bulunan mağaranın da 3 odası var. Odaların biri kümes, biri kiler diğeri de koyunlara ait olacak şekilde kullanıyoruz. Yaz aylarında mağaranın ön kısmında çocuklar için iyi bir oyun alanı bulunuyor. Bu evimizi görenlerin bazıları çok şaşırıyor bazıları normal karşılıyor çünkü Mardin altı kayadan oluşan bir şehir. Çoğu insan şaşırıyor mağaranın üstünde ev olmasına ve bizim burada yaşamamıza. Yaz aylarında mağaranın iç kısmı serin oluyor, kış aylarında normal oluyor aşırı soğuk olmuyor” ifadelerini kullandı.