Mardin'de arazi anlaşmazlığı sebebiyle çıkan tartışmada baba ve oğul öldürüldü

TAKİP ET

Mardin'in Derik ilçesinde, arazi anlaşmazlığı sebebiyle iki aile arasında çıkan kavgada 45 yaşındaki Fikret Aktaş'ın ardından 22 yaşındaki oğlu Abdullah Aktaş da hayatını kaybetti.

Olay, 23 Mayıs gecesi Boyaklı Mahallesi Sırt mezrasında gerçekleşti. Keskin ve Aktaş aileleri, arazilerini ayıran duvarın yanlış yere örüldüğü iddiasıyla tartışmaya başladı. Tartışma, taşlı, sopalı ve silahlı bir kavgaya dönüştü. Çıkan kavgada Fikret Aktaş, oğlu Abdullah Aktaş, M.K. (21) ve N.A. (45) dahil olmak üzere 11 kişi ağır şekilde yaralandı. Yaralılar, sağlık ekipleri tarafından hastanelere sevk edildi. Mardin'deki özel bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Fikret Aktaş, 25 Mayıs'ta hayatını kaybetti. Yoğun bakımda bulunan Abdullah Aktaş da bugün hayatını kaybetti.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 3 şüpheliden Servet Denli ile Nıcirvan Keskin, 29 Mayıs'ta "kasten yaralama" suçlamasıyla tutuklandı, diğer şüpheli ise serbest bırakıldı.

Bu acı olay, bir arazi anlaşmazlığından kaynaklanan bir kavganın trajik bir sonucu olarak yaşandı. Aileler arasındaki anlaşmazlığın şiddete dönüşmesiyle Fikret Aktaş ve oğlu Abdullah AktaşA hayatlarını kaybettiler

Mardin Derik baba-oğul