Mardin'de 92 Yaşında Adam, Uğradığı Silahlı Saldırıda Öldü

TAKİP ET

Mardin'in Midyat ilçesinde, 92 yaşındaki Gevriye Akgüç, evinin önünde silahlı bir saldırı sonucu hayatını kaybetti. Olay, dün akşam saatlerinde kırsal Yemişli Mahallesi'nde gerçekleşti. 

Uzun yıllar Avrupa'da yaşadıktan sonra bölge terörden temizlendikten sonra memleketine dönen Gevriye Akgüç, eşiyle birlikte komşu ziyaretinden dönüş yaparken evinin önünde tabancayla yapılan saldırıya hedef oldu. Akgüç, başına isabet eden kurşunla yere yığıldı. Olayın ihbar edilmesi üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ancak, ağır yaralanan Akgüç, Midyat Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından yaşamını yitirdi. Gevriye Akgüç'ün cenazesi otopsi için morga götürüldü.

Jandarma ekipleri, saldırının ardından kaçan şüpheli ya da şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Gevriye Akgüç'ün, Dünya Süryaniler Birliği Başkan Yardımcısı Süleyman Akgüç'ün babası olduğu öğrenildi.

92 yaşındaki Gevriye Akgüç'ün cenazesi otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından İstanbul'a gönderilecek. Olayla ilgili soruşturma ise hala devam ediyor. Bu trajik olay, bölgedeki huzursuzluğun bir göstergesi olarak dikkat çekiyor.

Mardin ölüm haberi cinayet