Mansur Yavaş 'adaylık' yanıtı! Gözler Kılıçdaroğlu'na çevrildi

TAKİP ET

Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı adaylığı hakkındaki açıklamaları siyaset kulislerini hareketlendirdi. Katıldığı bir etkinlikte gelen bir soruya cevap veren, "Bizden aşka bir görev istenirse biz ona uyacağız" cevabını veren Yavaş'ın adaylığa yeşil ışık yaktığı öne sürüldü. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamaya ne tepki vereceği bekleniyor.

Seçimlere doğru geri sayım başlarken 6'lı masanın cumhurbaşkanının kim olacağı halen belirlenmedi. Ankara Bilim Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen “Ankara” dersinin misafiri olan ABB Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, öğrencielrden gelen sorulara cevap verdi.

MANSUR YAVAŞ'TAN ADAYLIK AÇIKLAMASI: BİZDEN BAŞKA BİR GÖREV İSTENİRSE...

Yavaş, bir üniversite öğrencisinin “Cumhurbaşkanı adayı olacak mısınız?” sorusuna üzerine cevap veren Yavaş, “Ben bu soruyu duymamak için hiçbir yere gitmiyorum. Çocuklar sağ olun, güzel bakan güzel görürmüş ama Ankara halkı, Ankara için seçti bizi ve hizmet etmemizi bekliyor. Bizden başka bir görev istenirse biliyorsunuz bu Altılı Masa'nın görevi.” dedi.

"BUNDAN BÜYÜK MAKAM TANIMIYORUM"

Yavaş, konuşmasının devamında, “Biz o ne derse ona uyacağız ama çok samimi olarak bir şey söyleyeceğim; hem 6 milyonluk bir şehirde belediye başkanı olacaksınız, hem de korumasız rahat bir şekilde halkın içinde gezebileceksiniz. Ben bundan büyük makam tanımıyorum.” ifadelerini kullandı.

ADAYLIĞA YEŞİL IŞIK MI YAKTI?

Mansur Yavaş'ın bu cevabının ardından siyaset kulislerinde Yavaş’ın adaylığa yeşil ışık yaktığı iddia edildi.

 

Mansur Yavaş iddia cumhurbaşkanlığı adaylığı