Manisa'da Zehirlenen Askerlerin Son Durumu Hakkında Valilikten Açıklama Geldi!

TAKİP ET

Dün Manisa'nın Kırkağaç İlçesindeki Komando birliğinde çok sayıda asker zehirlenme şüphesi ile hastaneye kaldırılmıştı. Manisa Valiliğinden dün rahatsızlanarak apar topar hastaneye kaldırılan 68 askerin durumu hakkında açıklama geldi. Peki zehirlenme şüphesi ile hastaneye kaldırılan askerlerin sağlık durumu nasıl? Askerlerin rahatsızlanma nedeni ne?

Dün Manisa’nın Kırkağaç İlçesindeki Komando birliğinde çok sayıda asker zehirlenme şüphesi ile hastaneye kaldırılmıştı. Manisa Valiliğinden dün rahatsızlanarak apar topar hastaneye kaldırılan 68 askerin durumu hakkında açıklama geldi. Peki zehirlenme şüphesi ile hastaneye kaldırılan askerlerin sağlık durumu nasıl? Askerlerin rahatsızlanma nedeni ne?

Dün Manisa’nın Kırkağaç İlçesinde bulunan Kırkağaç Jandarma Komando Eğitim Alayında askerler akşam yemeğinin ardından rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmıştı. Rahatsızlanan 68 asker hastanede tedavi altına alındı. Zehirlenme şüphesi ile hastaneye kaldırılan 68 mehmetçiğin durumu hakkında Manisa Valiliğinden bir açıklama geldi. Rahatsızlanan askerlerden 56’sının tedavisinin tamamlanarak taburcu edildiği bilgisi verildi. Diğer 12 askerin ise hala hastanede müşahede altında tutulduğu belirtildi. Mehmetçiklerde herhangi bir zehirlenme bulgusuna rastlanmadığı ancak rahatsızlanmalarının nedeninin de henüz anlaşılamadığı açıklandı. 

MANİSA VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA GELDİ

Manisa’nın Kırkağaç İlçesinde bulunan Kırkağaç Jandarma Komando Eğitim Alayında dün askerler akşam yemeğinin ardından rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmıştı. Mide bulantısı ve karın ağrısı şikayetleri ile hastaneye kaldırılan askerlerde zehirlenmeden şüphelenilmişti. Alayda bulunan toplamda 68 asker mide bulantısı, kusma ve baş dönmesi şikayetleri ile Soma, Akhisar ve Kırkağaç Devlet Hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alınmıştı. Vatandaşlar tarafından rahatsızlanan askerlerin durumu merak ediliyordu. Rahatsızlanan askerler hakkında Manisa Valiliğinden bir açıklama geldi. Valiliğin açıklamasında;  “28 Mayıs 2017 Saat 03.00 itibariyle Kırkağaç Jandarma Komando Eğitim Alayında mide bulantısı ve karın ağrısı şikayeti sağlık kuruluşlarında müşahede altında bulunan 68 Mehmetçikten 56’sı taburcu edilmiş, 12’si müşahede altında bulunmaktadır. Alay Tabipliğine de bu şikayetle müracaat bulunmamaktadır. İlk tespitlerde zehirlenme veya enfeksiyona dair herhangi bir bulguya rastlanmamıştır.” İfadeleri kullanıldı.

 

manisa kırkağaç kırkağaçta rahatsızlanan skerlerle ilgili açıklama askerlerin sağlık durumu manisa valilkten açıklama manisa valiliği