Manisa'da Kışladaki Askerlerin Zehirlenmesi İle İlgili 16 Kişi Daha Gözaltına Alındı!

TAKİP ET

Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığında bulunan askerler akşam yemeğinin ardından zehirlenmiş ve hastaneye kaldırılmıştı. Tam 700 askerin zehirlenerek hastaneye kaldırılmasının ardından kışlaya yemek sağlayan şirketten 16 kişinin daha gözaltına alındığı öğrenildi. Daha öncede yemek şirketinde gözaltına alınan kişilerle birlikte olayda gözaltına alınan kişilerin sayısı 40'a yükseldi.

Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığında bulunan askerler akşam yemeğinin ardından zehirlenmiş ve hastaneye kaldırılmıştı. Tam 700 askerin zehirlenerek hastaneye kaldırılmasının ardından kışlaya yemek sağlayan şirketten 16 kişinin daha gözaltına alındığı öğrenildi. Daha öncede yemek şirketinde gözaltına alınan kişilerle birlikte olayda gözaltına alınan kişilerin sayısı 40’a yükseldi.

Yaklaşık olarak 1 aydır Manisa’da askerlerin zehirlenme olayının dördüncüsü yaşandı. Manisa 1’inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığında 2 bine yakın asker kışlada akşam yemeğinin ardından zehirlenme belirtileri göstererek hastaneye kaldırılmış olayda 1 askerde şehit olmuştu. Yaşanan zehirlenme vakasının ardından Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

GÖZALTINA ALINAN 24 KİŞİNİN SORGUSU DEVAM EDİYOR

Manisa’da geçtiğimiz gün yine aynı kışlada 700 asker zehirlenme nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı. Yaşanan son zehirlenme vakasının ardından kışlaya yemek temin eden şirketten 24 çalışan gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınarak Manisa İl Emniyet Müdürlüğüne götürülen 24 kişinin olayla ilgili sorgularının hala devam ettiği bilgisi alındı. Bu 24 kişiden sonra bugün aynı yemek şirketine ait 16 kişinin daha gözaltına alındığı öğrenildi. Önce sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler daha sonra sorguları yapılmak üzere emniyete götürüldü. Tam 1 ayda yaklaşık iki binden fazla askerin yaşadığı zehirlenme vakası hakkında başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan kişilerin sayısı 40’a yükseldi. 

 

manisa asker kışla zehirlenme yemek şirketi 16 gözaltı yeni gelişme