Manisa'da Askerlerin Zehirlenmesi Olayında ROTA Şirketinin Aşçısından Şok İfade: Sular Lağım Kokuyordu

TAKİP ET

Manisa'da Kışlada askerlerin yemekten zehirlenmesi olayının yankıları devam ediyor. Kışlaya yemek sağlayan Rota Yemek şirketinin 10 çalışanı tutuklandı. Aşçılardan birinin verdiği ifade ise herkesi şoke etti. Aşçı suyun lağım koktuğunu iddia ederken, kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmedi. Ancak, raporlar aşçı ile aynı şeyleri söylemiyor.

Manisa’da Kışlada askerlerin yemekten zehirlenmesi olayının yankıları devam ediyor. Kışlaya yemek sağlayan Rota Yemek şirketinin 10 çalışanı tutuklandı. Aşçılardan birinin verdiği ifade ise herkesi şoke etti. Aşçı suyun lağım koktuğunu iddia ederken, kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmedi. Ancak, raporlar aşçı ile aynı şeyleri söylemiyor. 

Manisa'da kışlada, askerlerin üç defa akşam yemeğinden zehirlenmesi üzerine gözaltına alınan Rota Yemekçilik çalışanlarından aşçı Ebubekir E., ifadesinde zehirlenmelerin yemeklerden değil, sulardan kaynaklanabileceğini, suların lağım koktuğunu iddia etti. Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından alınan ifadesinde kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmeyen aşçı, yemek pişirilirken biri nöbetçi subay, diğeri kontrol görevlisi olmak üzere iki komutanın geceden sabaha kadar kendilerine eşlik ettiğini de dile getirdi. 

MASUM OLDUĞUNU SÖYLEDİ
Aşçı Ebubekir E., 23 Mayıs kışlada yaşanan ilk zehirlenme olayında yemeği kendisinin hazırladığını belirterek, suçun kendisinde olmadığını söyleyerek Gıda mühendisi D.Y.’yi suçladı. Ebubekir E. ifadesinde; “O gece görev sonuna kadar yanımızda değildi. Normalde yemekler pişirilirken her safhada gıda mühendisinin bizlerle birlikte olması gerekirdi.” dedi. 

YEMEKTEN KENDİLERİNİN DE YEDİĞİNİ SÖYLEDİ
Ebubekir E. ifadesinde gece hindi etinden yemek yaptıklarını anlatarak "Yemekten ben ve diğer çalışan şirket görevlileri ile komutanlar da yedi. Sabah görevi teslim ettiğimizde numuneleri kimlerin aldığını görmedim. Zehirlenmenin yemekten değil kullanılan sudan kaynaklanmış olabileceğini düşünüyorum. Ben askeriyedeki suyu içemiyordum. Bazı askerler de suyun kirli olduğunu, bulanık olduğunu ve suda lağım kokusu olduğunu söylüyorlardı. Zehirlenme ondan olabilir.” ifadelerini kullandı. Yemeklerin hepsinden ikişer numune alındığını söyleyen aşçı, "Görevlilerin kontrol etmediği aşama yok. Tüm iş ve işlemler görevlilerin istekleri doğrultusunda yapılıyor. Yemeğin nasıl, ne şekil, hangi şartlarda olmaması gerektiğini onlar bildiriyor. Biz istek doğrultusunda yemeği hazırlıyoruz. Gündüz grubunun hazırladığı malzemeleri kullanarak yemek yapıyoruz.” dedi. 

 

manisa kışla zehirlenme rota yemek şirketi son dakika son dakika haberleri