Maltepe'deki Linç Olayının Detayları Ortaya Çıktı: Engelli Çocuğu Kaçırmak İstemiş, Annesi Çıkınca 2 Yaşındaki Çocuğa Yönelmiş

TAKİP ET

Maltepe'de önceki gün meydana gelen olayda babasının dükkanında oynayan altı buçuk yaşındaki engelli kız çocuğunu kaçırmaya çalışan şüpheli, Çevrede bulunan vatandaşlar tarafından linç edilmiş hastaneye kaldırıldığı sırada ölmüştü. Küçük çocuğun babası yaptığı açıklamada, 'Kızımı son anda kurtardık. Kaçırsaydı belki de kızım hayatta olmayacaktı' ifadelerini kullandı.

Maltepe'de önceki gün meydana gelen olayda babasının dükkanında oynayan altı buçuk yaşındaki engelli kız çocuğunu kaçırmaya çalışan şüpheli, Çevrede bulunan vatandaşlar tarafından linç edilmiş hastaneye kaldırıldığı sırada ölmüştü. Küçük çocuğun babası yaptığı açıklamada, “Kızımı son anda kurtardık. Kaçırsaydı belki de kızım hayatta olmayacaktı”  ifadelerini kullandı.

İstanbul Maltepe İlçesi Bağdat Caddesi'nde önceki gece saat 20.30 sularında yaşanan olayda, çocuk kaçırma girişiminde bulunan kişi toplanan kalabalığın saldırıcı sonucu Hayatını kaybetmişti.  Bağdat Caddesi'nde tatlıcı dükkanı bulunan Kenan Bozkurt'un altı buçuk yaşındaki Engelli kızı ve 2 yaşındaki oğlu dükkanın önünde oynadıkları sırada, 38 yaşındaki Gökhan Bayındır yanlarına gelerek Engelli kızı kolundan tutup götürmek istedi. Bu sırada dükkanda çay olan anne geri geldiğinde kızını götürmeye çalışan Gökhan Bayındır’a “Ne yapıyorsun sen, çocuğumdan ne istiyorsun?” diye bağırdı. Bunun üzerine kadının üzerine yürüyen Gökhan Bayındır  “Konuşma, sus!” dedi. Anne ise içeride bulunan kocasına bağırarak “Kenan koş çocuğu kaçırıyorlar” dedi. Baba da dışarıya çıkınca bu defa Adam 2 yaşındaki kardeşini götürmeye çalıştı. Bu sırada Kenan Bozkurt ve çevrede bulunan vatandaşlar zanlıya müdahale etti. Toplanan kalabalık tarafından darp edilen Gökhan Bayındır olay yerine gelen polis ekipleri tarafından hastaneye götürüldü. Burada tedavi olmayı kabul etmeyen Gökhan Bayındır daha sonra Maltepe Cumhuriyet Polis merkezine götürüldü. Polis Merkezi'nde kısa sürede sonra fenalaşan zanlı ambulansla hastaneye götürülürken hayatını kaybetti.

BABA OLANLARI ANLATTI
Olayın şokunu hala üzerinden atamayan çocuklarımın babası eşinin bağırmasıyla dükkandan dışarı çıktığını belirterek şu ifadeleri kullandı; “Ben dışarıya çıktığımda bu kişi hâlâ, annesinin yanında olan kızımı çekmeye çalışıyordu. Daha sonra kızımı bırakıp 2 yaşında olan oğlumu götürmek istedi, ben bunu görünce üstüne yürüyüp ‘Ne yapıyorsun sen, çocuğumu niye götürmek istiyorsun?’ dedim. ‘Abi, kendi çocuğum sandım’ dedi. Bunun üzerine ‘Yalan söyleme, bak bakalım bu çocuk senin çocuğuna benziyor mu?’ dediğimde, ‘Abi benzettim ya’ dedi. Bu esnada eşimin bağırmasını duyup orada toplanan vatandaşlar ve esnaflar bu kişiyi darp etmeye başladı.”

ELİNDEN TUTUP GÖTÜRMEK İSTEDİ
Bağdat Caddesi'nde fırın işleten vatandaşlardan biri olan Hamit Köse ise şu ifadeleri kullandı; “Alışverişten gelirken, karşı caddede tatlıcı dükkanın önünde bir kadının, ‘çocuğumu kaçırıyorlar’ diye bağırmasını duydum. Karşıya baktığımda kadın, darp edilen şahsın elinden tutarak götürmeye çalıştığı çocuğunu çekerek aldı. Daha sonra çevredeki esnaf ve vatandaşlar bu kişinin üzerine çullandı.”

Maltepe çocuk kaçırma linç son dakika son dakika haberi