Malatya'da Ziraat Türkiye Kupası Final Biletini Kim Alacak?

TAKİP ET

Evkur Yeni Malatyaspor, Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş karşılaşmasında güçlü rakibi Galatasaray'ı ağırlayacak.

Evkur Yeni Malatyaspor, Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş karşılaşmasında güçlü rakibi Galatasaray’ı ağırlayacak.

Bugün saat 20.00’de Yeni Malatya Stadı’nda oynanacak yarı final karşılaşmasının hakemi Alper Ulusoy oldu.

Türk Telekom Stadı’nda oynanan yarı final ilk karşılaşması 0 – 0 sona ermişti. Karşılaşmanın gollü beraberlikle sona ermesi halinde adını finale yazdıracak takım Galatasaray olacak. Karşılaşma Türk Telekom Arena’da olduğu gibi 0 – 0 sona ererse uzatmalara gidilecek. Uzatmalarda skor değişmezse finalisti penaltı vuruşları belirleyecek. Evkur Yeni Malatyaspor’un adını finale yazdırması için sahadan galip ayrılması gerekiyor.

Türkiye Kupası’nda adını 23’üncü kez finale yazdırmak için Evkur Yeni Malatyaspor karşısına çıkacak olan Galatasaray’da Semih Kaya ile Sinan Gümüş sakatlıklarından dolayı forma giyemeyecek. Türkiye Kupası’nda 22 kez final oynayan ve kupayı 17 kez müzesine götüren sarı kırmızılı ekip, Türkiye Kupasını en fazla kazanan takım unvanını elinde bulunduruyor.

Evkur Yeni Malatyaspor ile Galatasaray bu sezon 4’üncü kez karşı karşıya gelecek. Spor Toto Süper Lig’de Malatya’da oynanan ilk karşılaşmayı Yeni Malatyaspor 2 – 0 kazanırken, Türk Telekom Arena’da oynanan karşılaşmayı ise Galatasaray 3 – 0 kazandı. Türkiye Kupası’nda Türk Telekom Arena’da oynanan ilk karşılaşma ise 0 – 0 sona ermişti.    

Kaynak:

Galatasaray Evkur Yeni Malatyaspor Türkiye Kupası Türk Telekom Arena son dakika