Mahkemede oğlunun katili 'Pişmanım' dedi, anne tepki gösterdi

TAKİP ET

Bolu'da geçen yıl şubat ayında yaşanan korkunç olay, mahkemede duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Sefa Candan (28), eski nişanlısının evine gittiği sırada nişanlısının kardeşleriyle karşılaştı. Ardından çıkan tartışma, kavgaya dönüştü ve Sefa Candan, kardeşleri Beyazıt Bestami Ay (23) ve Muhammet Ay'ı (24) bıçaklayarak kaçtı. Yaralanan Beyazıt Bestami Ay maalesef hayatını kaybetti.

Sefa Candan, yakalanarak tutuklandı ve hakkında 'kasten öldürme ve öldürmeye teşebbüs' suçlamasıyla dava açıldı. Mahkemede, Candan'ın pişmanlığını ifade ettiği bir an yaşandı, ancak bu ifade kardeşlerin annesi Meryem Ay'dan duygusal bir tepki aldı. Meryem Ay, "Sen ne pişmanlığından bahsediyorsun. Senin pişmanlığın benim oğlumu geri getirmez" diyerek tepki gösterip gözyaşı döktü.

Duruşmada, Sefa Candan'ın avukatı, müvekkilinin annesi ve babasının engelli olduğunu belirterek, tahliye talebinde bulundu. Ancak mahkeme, tahliye talebini reddetti ve Sefa Candan'ın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

Anne Meryem Ay, kararın açıklandığı sırada mahkeme heyetinin önüne giderek, "Benim öldürülen oğlumun bir tek sabıkası yok. Bu katilin 39 tane suç dosyası var" diyerek gözyaşı döktü. Olay, ailenin yaşadığı acı ve mahkeme sürecinin duygusal yükünü gözler önüne serdi.

Bolu cinayet mahkeme dava