Mahkeme 50 Liralık Nafaka Kararı Verdi!

TAKİP ET

Diyarbakır Çermik ilçesinde görülen bir davada 4 çocuğu ile boşanan kadına mahkeme tarafından 50 liralık nafaka bağlanmasına karar verildi.

Diyarbakır Çermik ilçesinde görülen bir davada 4 çocuğu ile boşanan kadına mahkeme tarafından 50 liralık nafaka bağlanmasına karar verildi. 

Diyarbakır'ın Çermek ilçesinde bir süredir yaşayan Çınar çifti yaşadıkları sorunları çözemeyeceklerini anlayınca boşanmak adına mahkemeye başvurdular. Mahkemede görülen duruşmada yaşları 18 yaşın altında olan 4 adet çocuk için kadının avukatı tarafından tedbir nafakası bağlanması yönünde istekte bulunuldu. 

Koca İlyas Çınar ise geçimini çiftçilik yaparak kazandığını ve düzenli olarak her ay nafaka ödeyecek durumunun bulunmadığını mahkemeye beyan etti. Mahkeme tarafından yapılan değerlendirme ve sonucunda alınan karar sonrasında ise ilginç bir karar alındı. 

50 LİRAYA YEMEK BİLE YENMEZ

Mahkeme tarafından verilen karar sonrasında eski eş için 50 lira her bir çocuk için ise 25'er lira tedbir nafakası bağlanmasına karar verildi. Konu hakkında eski eş Selma Çınar ve avukatı mahkemeden çıkan karar sonrasında büyük şaşkınlık yaşadıklarını dile getirdiler. Talihsiz kadın geçimini evlere temizliğe giderek kazandığını ve bunun karşılığında ev kirası ise giderlerini karşılamakta yetersiz kaldığını belirtti. Kovası tarafından terk edildiğini ve kocasının başka bir kadına giderek iki çocuk sahibi olduğunu belirtti. 25 lira ile tek bir kişinin bir lokantaya giderek yemek bile yiyemeyeceğini belirten kadının avukatı konu hakkında karşı dava açtı. Tedbir nafakası hakkında görülen davanın ise Ocak ayına ertelendiği ve yeniden görüleceği belirtildi. 

diyarbakır tedbir nafakası 50 liralık karar