Madalya Töreninde Duygusal Anlar! Başkan Erdoğan Konuştu, Binali Yıldırım Gözyaşlarını Tutamadı

TAKİP ET

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen 'Devlet Şeref Madalyası' töreninde duygusal anlar yaşandı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşma yaptığı sıralarda Binali Yıldırım'ın gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen ‘Devlet Şeref Madalyası’ töreninde duygusal anlar yaşandı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşma yaptığı sıralarda Binali Yıldırım’ın gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Başkan recep Tayyip Erdoğan tarafından Külliye’de yapılan ‘Devlet Şeref Madalyası’ töreninde duygusal anlar kameralara yansıdı. Törende, Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşma yaptığı sıralarda Meclis Başkanı seçilen Binali Yıldırım’ın gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı seçilen Binali Yıldırım için düzenlenen 'Devlet Şeref Madalyası Tevcih Töreni'nde konuşan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları Yıldırım'ı duygulandırmış ve yeni TBMM Başkanı Yıldırım'ın gözyaşlarına hakim olamadığı görülmüştü. Bu konuşmanın ardından açıklama yapan Yıldırım, kendisine sunulan şeref madalyasını yol arkadaşlığının nişanesi olarak gördüğünü söyledi.

ŞARTLAR NE OLURSA OLSUN YOL ARKADAŞLIĞIMIZ DEVAM EDECEKTİR'

Açıklamalarına devam eden Binali Yıldırım, 'Sayın Cumhurbaşkanım, yaptığınız konuşma beni sizlerle karşılaştığım ilk günlere götürdü. Sizin de ifade ettiğiniz gibi önce yol arkadaşı sora yol. 70'li yılların sonundan bugüne hep beraber olduk. İstanbul Belediyesi'nin çözülemez denilen sorunlarını çözerken de beraber olduk. Partimizi kurarken de beraberdik. Siz söylenecek her şeyi söylediniz. Ancak söylemek istediğim birkaç şey hepimiz bu ülke için gece gündüz gayret ettik. Gün geldi ailemize gerekli ilgiyi gösteremedik ama mücadeleden geri kalmadık. Partimizin kısa süre sonra iktidara gelerek ülke sorunlarını bir bir çözerek ülkemizi 3 kat büyüttük. Bütün bunları yaparken şartlar çok kolay değildi. Hain darbe girişiminde ortaya koyduğunuz Başkomutanlık sayesinde ülkemiz bu zorlukları yenmişti. İlk defa silaha tanka topa karşı göğsünde imandan başka gücü olmayan bu millet ders vermiştir. Ay yıldızlı bayrağımız inmemiştir. Bu şeref madalyası benim için büyük anlam ifade ediyor. Rabbime bir kez daha hamdediyorum bu günleri bize gösterdiği için. Şartlar ne olursa olsun Cumhurbaşkanım yol arkadaşlığımız devam edecektir.' dedi.

 

 

Devlet Şeref Madalyası Binali Yıldırım Erdoğan Başkan Gözyaşı