Londra'da Camiye Silahlı Saldırı Girişimini Cemaat Önledi

TAKİP ET

İngiltere'nin başkenti Londra'da teravih namazı esnasında bir camiye silahlı saldırı girişiminde bulunuldu.

İngiltere’nin başkenti Londra’da teravih namazı esnasında bir camiye silahlı saldırı girişiminde bulunuldu. Camiye silahla girmeye çalışan saldırganın camiye girmesini cemaat engellerken, camide güvenlik önlemi alındı. İngiliz polisi camiye silahla girmeye çalışan saldırganın silahının kuru sıkı olduğunu düşünürken, olayda kimsenin yaralanmadığını bildirdi.

İngiltere’nin başkenti Londra’nın liford bölgesinde bulunan Seven Kings camisine saat 22.45 sularında bir kişinin silahla girmeye çalıştığının ihbarını alan Londra polisi caminin etrafında güvenlik önlemi aldı.  

Yerel basından edinilen bilgiye göre silahlı ve maskeli saldırganın camiye girmeye çalıştığını fark eden cemaat saldırganın içeriye girmesini engellerken bir el silah sesi duyuldu.

Teravih namazı esnasında meydana gelen silahlı girişiminden sonra Seven Kings Camisinin bulunduğu bölgeye sevk edilen çok sayıda polis, caminin etrafında güvenlik önlemi aldı.

Resmi sosyal medya hesabından gece saatlerinde bir açıklama yapan Londra Polisi, “İlk belirlemelere göre olayda kullanılan silahın kuru sıkı olduğu düşünülüyor. Saldırı girişimi esnasında herhangi bir yaralanma ve maddi hasar meydana gelmedi. Saldırı girişiminin terör kapsamında olduğu düşünülmüyor.” ifadelerine yer verdi.

Olay mahallinden kaçan saldırganın yakalanması için çalışmaların sürdüğü ve polisin bölgede güvenlik önlemi almaya devam edeceği öğrenildi.   

İngiltere Londra Seven Kings Camii silahlı saldırı girişimi Londra polisi teravih namazı son dakika haber