Liseli Öğrencilerin Pompalı Tüfekle Oyunu Facia ile Bitti

TAKİP ET

Gençler arasında popüler olan ve şiddete yönlendiren bilgisayar savaş oyunları nedeniyle Ankara'da felaket yaşandı. Ömer Faruk Karakoç ve Kerem ileri isimli iki lise öğrencisi internetten satın aldıkları pompalı tüfekle parkta oyun oynamaya kalktı. Korkunç olayda bir kadın yaralandı. Sonra iki liseli öğrenci arasında çıkan kavga sırasında İleri, önce arkadaşını, sonra da kendini öldürdü.

Ankara'nın Şahintepe ilçesinde 3 Ekim'de yaşanan olayda ikisi de 2000 doğumlu Mimar Sinan Meslek Lisesi öğrencisi Ömer Faruk Karakoç ve Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğrencisi Kerem İleri parkta buluştu. Öğrenciler yanlarına internet üzerinden sipariş vererek satın aldıkları bir pompalı tüfek de aldı. 2 çocukluk arkadaşı Müslüm Gürses parkına giderek burada sanal ortamda oynadıkları Savaş oyunlarını canlandırmaya kalktı.

Öğrencilerin Ateş açması sonucu o sırada parkta bulunan bir kadın tüfekten çıkan saçmalarla yaralandı. Kadının hafif yaralanınca gençler korkarak olay yerinden kaçtı. Gençlerin arasında kadının vurulması nedeni ile başlayan tartışma sonucunda Kerem İleri, pompalı tüfek ile Ömer Faruk Karakoç’u vurduktan sonra aynı tüfekle intihar etti. İki lise öğrencisi olay yerinde hayatını kaybetti.

SATAN VE TESLİM EDENE İNCELEME

Olaydan sonra polis ekiplerinin başlattığı incelemede İleri'nin internet üzerinden iki pompalı tüfek sipariş ettiği tüfeklerin 25 gün önce kargo ile teslim edildiği belirlendi. Bunun üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri pompalı tüfek satan internet sitesi sahipleri ile pompalı tüfek teslim eden Kargo Firması hakkında inceleme başlattı. Iki lise öğrencisinin dışında olaya başka birinin daha karışıp karışmadığı araştırılırken her iki gencin de bilgisayarlarına el konuldu. Karakoç ve İleri'nin sosyal medya hesabı kullanmadığı Fotoğraf çekmeyi sevmediği ve arkadaş ortamını çok girmediği bir araya geldiklerinde ise genel olarak savaş oyunları oynadıkları ortaya çıktı.

AİLELERİN İSYANI

Karakoç ve ileri ailelerine çocuklarını toprağa vermenin şokunu yaşıyor. Henüz lise öğrencisi olan çocuklarını kaybeden aileler, “Lise öğrencisi bir çocuk nasıl oluyor da internet üzerinden pompalı tüfek satın alabiliyor? Silahı eve getiren kargocu bunu nasıl bir çocuğa teslim eder? Bizim canımız yandı, başkasının yanmasın. Bu kadar kolay silah alınmasına müsaade edilmesin”  sözleri ile yaşananlara isyan etti.

 

ankara şahintepe bilgisayar oyunu pompalı tüfek savaş oyunları