Liseli Helin'i Okulunun Önünde Öldüren Caninin İfadesi Ortaya Çıktı: "Ateş Ettikten Sonra Kaçtım!"

TAKİP ET

Dün İstanbul Pendik'te bir lise önünde yaşanan dehşet sonucunda lise öğrencisi olan Helin Palandöken ve yanındaki iki arkadaşı okullarının önünde Mustafa Yetgin tarafından av tüfeğinden çıkan ateş sonucunda yaralanmış ve genç Helin hayatını kaybetmişti. Zanlının yakalanarak gözaltına alındığı ve mahkemece verilen kararla tutuklandığı öğrenilirken verdiği ifadesi de ortaya çıktı.

Dün İstanbul Pendik’te bir lise önünde yaşanan dehşet sonucunda lise öğrencisi olan Helin Palandöken ve yanındaki iki arkadaşı okullarının önünde Mustafa Yetgin tarafından av tüfeğinden çıkan ateş sonucunda yaralanmış ve genç Helin hayatını kaybetmişti. Zanlının yakalanarak gözaltına alındığı ve mahkemece verilen kararla tutuklandığı öğrenilirken verdiği ifadesi de ortaya çıktı.

Olay, dün İstanbul Pendik’te Pendik Ticaret Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünde okul çıkış saatinde meydana gelmişti. Mustafa Yetgin adlı bir şahıs eline aldığı av tüfeği ile okul önüne gelerek lise öğrencisi Helin Palandöken’i ve yanındaki 2 arkadaşını vurarak yaralamış ve Helin Palandöken’in hayatını kaybetmesine sebep olmuştu. 1 kişiyi öldüren ve 2 kişiyi yaralayan zanlının verdiği ifade ortaya çıktı.

NÖBETÇİ HAKİMLİKTE İFADE VERDİ

Olayın ardından yakalanarak gözaltına alınan ve nöbetçi hakimlikte ifade veren Mustafa Yetgin’in yaptığı savunmada, yaşanan olayın şoku altında olduğunu ne anlatması gerektiğini bilmediği Helin’i ve yanında yer alan 2 arkadaşını av tüfeği ile ateş ederek vurduğunu kabul ettiğini söyleyen zanlının, olayda kullandığı av tüfeğini internetten satın aldığını ateş ederek 3 kişiyi yaraladıktan sonra olayın yaşandığı yerden kaçarak uzaklaştığını ve kafasının çok karışık olduğunu söylediği belirtildi. 

HELİN’İN KATİLİ MUSTAFA YETGİN TUTUKLANDI

Savunması dinlenen Mustafa Yetgin’in nöbetçi hakimlik tarafından verilen kararla tüm delillerin toplanması ve dikkate alınmasının ardından ‘tasarlayarak öldürme’ suçundan tutuklanması kararı verildiği öğrenildi.

 

istanbul pendik lise helin palandöken zanlı mustafa yetgin tutuklanma ifade