Limona Kürdan Batırırsanız Ne Olur?

TAKİP ET

Limon İsraf etmeden nasıl kurtarılır? Tuzu fazla kaçan yemeği ne yapmak gerekir? Evde et kıyma haline nasıl getirilir? Mutfakta İhtiyacınız olan bütün pratik ipuçları haberimizde sizleri bekliyor…

Kavanozdaki bütün bal nasıl kullanılır?

Bal kavanozlarının genellikle dibinde kalan balık kullanmak zor olur. Peki, kavanozun dibinde kalan balı atmamak için ne yapmak gerekir? İlk olarak kavanozun ağzını iyice kapalı olduğundan emin olmalısınız. Ardından sıcak su dolu bir kabın içine kavanozu koyun birkaç dakika bekletin. Bu sayede bal yumuşayacaktır ve bütün balı kullanmanızın imkanı olacaktır.

Rende ile et kıyma haline nasıl getirilir?

Evde bulunan eti kıymaya çevirmek için rendeden yardım alabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey eti rendelemek ve kıyma haline getirmek.

Yemeklerdeki fazla tuz nasıl azaltılır?

Yemeğin tuzu az kaçmışsa her zaman bir çözümü var ama fazla tuzlularda iş biraz zorlaşıyor. İsterseniz yemeğinizdeki fazla tuz oranını yumurtanın beyazı ile azaltabilirsiniz.  Yumurtanın beyazı ve sarısı sarısını ayırdıktan sonra beyazını yemeğin içerisine ekleyin. Yumurtanın beyazı piştikten sonra 1 kaşık ya da kepçe yardımıyla içerisinden çıkarın. Yumurta beyazı yemeğinizin içerisindeki fazla tuzu çekecektir. 

Limon israf etmeden nasıl kullanılır?

Limon suyu birçok tarifin içerisinde kullanılıyor. Yapmamız gereken tek şey yarım Limon suyunu kullanmak. Genellikle Diğer yarım limon ertesi gün için kalacaktır. Yarım limonun bozulmasını önlemek istiyorsanız Tek ihtiyacınız olan şey bir kürdan. Limona kürdan yardımıyla delik açarak içerisinden limon suyunu alabilirsiniz. Bu sayede kalan limonun da ömrü daha uzun olur. 

 

mutfak ipuçları pratik bilgiler ipuçları püf noktası