Libya'da Tutulan 6 Türk Gemici İstanbul'a Döndü

TAKİP ET

General Hafter'e bağlı güçler tarafından Libya'da alıkonulduktan sonra serbest bırakılan 6 Türk gemici tarifeli uçakla İstanbul'a döndü.

General Hafter’e bağlı güçler tarafından Libya’da alıkonulduktan sonra serbest bırakılan 6 Türk gemici tarifeli uçakla İstanbul’a döndü.

Libya’nın doğu kesiminde yer alan Sidra’da alıkonulan 6 Türk denizci, Necmettin Demirhan, Birol Kutlu, Eyüp Eryılmaz, Eren Çakır, Mehmet Yılmaz Odabaşı ve Onur Çakır, Libya’nın başkenti Trablus’ta Büyükelçi Serhat Aksen tarafından karşılanarak ülkemize dönmeleri için gerekli işlemler tamamlanana kadar misafir edildiler. İşlemleri tamamlanan 6 Türk denizci, uçakla İstanbul’a doğru yola çıktılar.  

Gece saat 02.20 sularında İstanbul’a varan Türk denizcileri, yetkililer ve polis karşıladı. Havaalanındaki işlemleri tamamlandıktan sonra aileleriyle buluşan 6 Türk denizci büyük mutluluk yaşadı.

İstanbul’a varan 6 Türk denizci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yetkililere çok teşekkür ettiler. Denizcilerin aileleriyle buluşması esnasında duygusal anlar yaşanırken, ailelerin gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.  

Libya İstanbul General Hafter Türk denizci son dakika haber