LGS Sınav Tarihi Açıklandı! Sınavda Büyük Değişiklik!

TAKİP ET

LGS sınav tarihinde büyük bir değişiklik yapılmasına karar verildi. Bunun üzerine sınav tarihi ise 1 Haziran 2019 olarak belirlenmiş.

LGS sınav tarihinde büyük bir değişiklik yapılmasına karar verildi. Bunun üzerine sınav tarihi ise 1 Haziran 2019 olarak belirlenmiş.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından milyonlarca gencin kaderini belirleyecek, heyecanla beklenen LGS sınavının tarihi belirlendi. Heyecanla beklenen ve sınava hazırlanan gençler için açıklama yapıldı. Sınav tarihinin 1 Haziran 2019 olarak belirlendiği açıklandı. 

Sayısal oturumun süresinin gelen tepkiler ve istekler doğrultusunda 20 dakika daha fazla olmasına ve sürecin uzatılmasına karar verildi. 50 soruluk olan sözel alan yine 75 dakika olarak belirlenmişken 40 soruluk sayısal alan süresine biraz daha zaman verildi ve 60 dakikayken 80 dakika olarak belirlendi. 

SINAV SÜRESİ GELEN İSTEKLER ÜZERİNE UZATILDI

Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri tarafından alınan bilgiler çerçevesinde 2018 2019 öğretim yılının ardından sınavla öğrenci alan liseler için sınav tarihi kesin olarak belirlendi. Bir süredir sınav tarihi hakkında çeşitli iddialar ortaya atılmıştı. Kesin sınav tarihi 1 Haziran 2019 olarak belirlendi. Çoktan seçmeli bir şekilde gerçekleşecek olan sınavın ardından  soruların 90 adet olmasına karar verildi. Sınav iki bölüm halinde uygulanacak ancak aynı gün tamamlanmasına karar verildi. Sayısal oturum için daha fazla sürenin verilmesi öğrencileri şimdiden sevindirecek gibi görünüyor. Sorulması beklenen örnek sorular ise geçtiğimiz günlerde yayınlandı. Bu sayede öğrenciler soru örneklerine göre çalışabilirler. 

lgs sınavı sınav süresi sınav tarihi