Lavobaya 1 Kaşık Tuz Atıp Bekleyince Bakın Ne Oluyor?

TAKİP ET

Tıkanan Lavaboyu açmak bazen bir hayli zorlayıcı olabilir. Tıkanan lavabo nedeniyle günlük işleriniz aksi olsa bugün size harika öneriler hazırladık. Basit ve pratik yöntemlerle lavabo tıkanıklığı açmak istiyorsanız işte sizler için hazırladığımız o liste...

Lavabo tıkanıklığını hemen hemen her evde yaşanan 1 sorun ve önüne geçmek bazen zor olabiliyor. Ama kendinizi üzmeyin Belki de henüz doğru yöntem ne tanışmadınız. Bugün sizlere lavabo açma yöntemleri hakkında detaylı bilgiler vereceğiz.

Karbonat, sıcak su ve sirke

Eğer çeşitli sebeplere bağlı olarak mutfaklı organı sık sık sık kanıyorsa sıcak su Karbonat ve sirke kullanımı ile bu sorunu çözebilirsiniz. Sirkeli ve karbonatlı eşit miktarda karıştırın ve lavaboya dökün. Daha sonra üzerine kaynar su dökerek gider borusunun açılmasını izleyin.

Su ve tuz karışımı

Banyoya da mutfak lavabosu herhangi bir nedene dayalı olarak tıkandıysa temizlemek için sıcak ve tuz karışımını kullanabilirsiniz.

Bulaşık deterjanı

Bulaşık deterjanı ve kaynar su karışımı gider borularında yaşanan tıkanıklığı için en basit yöntem olabilir. Öncelikle mutfak lavobasının içerisine 100 mililitre kadar bulaşık deterjanı dökülme yarım saat beklettikten sonra kaynar su dökerek temizleyin.

Lavabo pompası

Lavabo tıkanıklıklarını açmak için en bilinen ve en basit yöntem pompa yöntemi. Doğru biçimde pompayı kullanmak için öncelikle pompayı lavabonun üzerine kapatın ve su gitmesine engelledikten sonra lavabonun yarısını su ile doldurun ve pompayı kullanın.

Evye süzgeci

Mutfak lavabolarınızın tıkanmasını önlemek için evye süzgeci Tercih edebilirsiniz. Bu sayede lavaboya gidecek olan yabancı cisimleri bu süreç sayesinde filtrelenmiş olacaksınız.

Tıkanan Lavaboyu açmak Lavabo tıkanıklığı tıkalı lavabo nasıl açılır Lavabo tıkanıklığı nasıl açılır