Lavabo Temizlerken Felaketi Yaşayan Adamdan Müjdeli Haber Geldi

TAKİP ET

8 adet lavabo açıcıyı aynı anda kullanan 5 aylık evli adam çıkan kimyasal patlamada gözlerini kaybetmişti. Bunun ardından geçen iki yılda kornea nakli olarak yeniden görmeye başladığı belirlendi.

İzmir'de 2016 yılında 32 yaşındaki bir adam evinin lavabosunu açmak için kimyasal temizlik maddelerini birbirine karışmıştı. Ancak sıcağın etkisi ile birlikte büyük bir patlama meydana geldi. Yaşanan kimyasal patlamanın ardından hem kimyasallar hem de kaynar su ile temas eden talihsiz adamın gözünde ciddi yaralanmalar meydana geldi. Gözünün biri tamamen görme yetisini kaybederken bir diğeri büyük ölçüde görme yetisini kaybetmişti. Bunun ardından yaşamına zor bir şekilde devam eden 5 aylık evli adam iki yıl sonra müjdeli bir haber verdi.

Aradan geçen iki yılın ardından gerçekleştirilen başarılı bir kornea nakli ile yeniden görmeye başladığı ve sağlık durumunun son derece iyi olduğu öğrenildi. İki yıldır felaketi yaşayan 32 yaşındaki adam ise yeniden görmenin tadını çıkarıyor. 

8 PAKET LAVABO AÇICI BÜYÜK BİR PATLAMAYA NEDEN OLMUŞ

Ağır yaralanan ve iki yıldır yoğun bir şekilde tedavisine devam eden İbrahim Kösem Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinde gerçekleştirilen başarılı bir kornea nakli ile Dünya Engelliler Günü gibi anlamlı bir günde yeniden görmeye başladı. 

Kimyasallardan dolayı meydana gelen yanıklar, göz yaralanmaları ve talihsiz olayların nadirde olsa rastlanılan durumlar arasında olduğunu belirtti. Kimyasal yanıkların son derece tehlikeli olduğunun altı çizildi. Kornea bağışı kan grubu uyumu, doku uyumu ve beyin ölümü gibi özel şartlar gerektirmediği için diğer nakillere göre daha basit bir şekilde gerçekleştirildiği ifade edilmektedir. 

izmir temizlik maddesi kornea nakli