Kuzey Kore'de Yapay Deprem Oldu! Nedeni İse...

TAKİP ET

Kuzey Kore'nin Pyongyang kentinde Richter ölçeğine göre 2.1 şiddetinde yapay bir deprem yaşandı. Yerin hemen altında meydana gelen yapay depremde can ve mal kaybı yaşanmadı. İşte yapay depremin nedeni...

Kuzey Kore’nin Pyongyang kentinde Richter ölçeğine göre 2.1 şiddetinde yapay bir deprem yaşandı. Yerin hemen altında meydana gelen yapay depremde can ve mal kaybı yaşanmadı. İşte yapay depremin nedeni...

Kuzey Kore’de yaşanan yapay depreme yeraltında meydana gelen bir patlama neden oldu. Richter ölçeğine göre 2.1 şiddetindeki yapay depreme yer altındaki patlamanın yol açtığı Kore Meteoroloji Merkezi (KMA) tarafından da doğrulandı.  

Korea Times gazetesi de yapay depreme sayfasında yer vererek yerin hemen altında meydana gelen yapay depremin şiddetinin 2.1 olduğunu okuyucularına duyurdu.

Güney Kore Ulusal İstihbarat Ajansı tarafından hafta başında yapılan açıklamaya göre de Kuzey Kore’nin Sohae kentinde uzun menzilli füze tesislerinin inşaasına yeniden başlandı.

Stratejik ve Uluslararası Araştırmalar Merkezi (CSIS) ise uzmanlar tarafından yapılan analiz sonuçlarına göre Kuzey Kore’nin nükleer tesislerini yeniden inşa etmeye hazırlandığını açıklamıştı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump, “Bu yöndeki haberlerin doğru olması beni hayal kırıklığına uğratır.” dedi.  

Kuzey Kore deprem dünya haberleri nükleer tesis CSIS son dakika