Kuvvetli Yağış Rögarları Patlattı, D-100 Sular Altında

TAKİP ET

İstanbul Merter'de yoğun yağış nedeniyle patlayan rögarlar su baskınlarına neden oldu.

İstanbul Merter’de yoğun yağış nedeniyle patlayan rögarlar su baskınlarına neden oldu.

İstanbul’da sabah saatleri itibari ile etkisini gösteren yoğun yağışta vatandaşlar zor anlar yaşadı. Yağıştan en çok zarar gören yerlerden biri de Merter oldu. Kuvvetli yağış yolları ve tahliye kanallarını dakikalar içinde sularla doldurdu.

RÖGARLAR PATLADI SU BASKINI YAŞANDI

Şiddetli yağış su baskınına neden olurken rögarların patlamasına da sebep oldu. Merter’de bulunan bir kanalizasyon sistemi tahliyede yetersiz kalınca rögar patladı, rögardan fışkıran sular ise yağmurdan daha hızlı su baskınına neden oldu.

SULAR ÜST GEÇİTLERE KADAR ÇIKTI

Rögarların patlaması sonucunda yaşanan su baskınları vatandaşlara zor anlar yaşattı. Taşan sular yaya üst geçit merdivenlerinin ilk basamaklarına kadar yükseldi. Suların yaya geçidine kadar gelmesinden dolayı yaya geçidini kullanan vatandaşlar bir süre üst merdivenlerde beklemek zorunda kaldı. Rögarlardan taşan sular şiddetli bir şekilde yükselmeye devam edince yollarda da aşırı şiddetli su akıntıları oluştu. 

TRAFİK KİLİTLENDİ

Rögarların patlayıp taşmasıyla oluşan su baskını nedeniyle D-100’de her iki istikamette göletler oluştuğu görüldü. Trafikte binlerce sürücünün aracı uzun kuyruklarda saplanıp kaldı. Suların giderek yükselmesiyle metrelerce araç kuyrukları oluştu. 

METROBÜS SEFERLERİNDE AKSAMA YAŞANIYOR

Yaşanan su baskınından en çok etkilenenlerden biri de metrobüs seferleri. Metrobüs seferlerinin aşırı su birikintileri nedeniyle ciddi şekilde aksamalar yaşandığı öğrenildi. Özellikle de D-100 merter mevkiinde yaşanan su baskını nedeniyle metrobüs seferlerinin sık sık aksadığı hatta duraksamalar yaşadığı öğrenildi.

 

istanbul yağış merter rögar patlama d-100 su baskını kuvvetli yağış istanbul sular altında su taşkını