Kutsal Kaya Önünde Çıplak Poz Verince Gözaltına Alındılar

TAKİP ET

Sri Lanka'da Pidurangala Kayası'na karşı çıplak Poz veren 3 kişi gözaltına alındı. Gözaltı kararından çok sayıda kişi memnun kalırken karara karşı çıkan vardı oldu.

Sri lanka'da vatandaşlar tarafından kutsal kabul edilen Pidurangala Kayası’na karşı Pantolonlarını indirerek fotoğraf çektiren ve bunları sosyal medya hesaplarından yayınlayan 3 kişi gözaltına alındı.

Fotoğraf çekilen yerin dünya kültür Miras Listesi'nde yer alan Sigiriya Kalesi’nin yakınında olduğunu söyleyen polis bunun dinlerine hakaret olduğunu belirterek bir Budist Keşişin şikayetiyle harekete geçti. Daha önce de turistler tarafından Instagram'da benzer fotoğraflar yayınlanmasına rağmen gözaltına alınan olmamıştı.

BAŞBAKANININ BİLE DİKKATİNİ ÇEKTİ

Sri Lanka Başbakanı Ranil Wickremesinghe de ülkede skandal haline gelen bu olay hakkında soruşturma başlatılmasını istedi. Gözaltı kararı ülkede birçok kişi tarafından memnuniyetle karşılanırken kararı eleştirenler de oldu. Konu hakkında paylaşım yapan bir Facebook kullanıcısı, “Çocuklarımıza tecavüz edilirken, kadınlarımız cinsel tacize uğrarken, Sri Lanka polisi hiçbir şey yapmıyor. Sadece bu tür saçma durumlarda harekete geçiyorlar”  ifadelerini kullandı. Sosyal Medya kullanıcılarından bazıları ise polisin sadece Sri Lankalıları gözaltına almasını eleştirdi. Benzer bir olay 2015 yılında Malezya'da yaşanmış bir grup batılı turist Kinabalu Dağı’da Bak fotoğraf çektirmişti. Malezya'da bu olayın hemen ardından meydana gelen deprem malezyalılar tarafından Dağı'nı öfkesine bağlanmıştı.

son dakika srilanka sri lanka kutsal dağ çıplak fotoğraf kutsal kaya