Kütahya'da Çıkan Orman Yangını Bilecik Sınırına Kadar Dayandı! Alevlerin Önüne Geçilemiyor

TAKİP ET

Kütahya'nın Domaniç ve Emet ilçelerinde başladığı öğrenilen ve itfaiye ekiplerinin yoğun çalışması altında kontrol altına alınmaya çalışılan orman yangınının Domaniç sınırından Bilecik Bozüyük ilçesine kadar ulaştığı bilgisi alındı.

Kütahya’nın Domaniç ve Emet ilçelerinde başladığı öğrenilen ve itfaiye ekiplerinin yoğun çalışması altında kontrol altına alınmaya çalışılan orman yangınının Domaniç sınırından Bilecik Bozüyük ilçesine kadar ulaştığı bilgisi alındı.

YANGINLA İLGİLİ KÜTAHYA VALİSİNDEN AÇIKLAMA

10 Eylül 2017 tarihinde Domaniç Ballıca mevkiinde başlayan orman yangının şiddetli rüzgar sebebiyle yeniden etkisini göstermeye başladığını söyleyen Kütahya Valisi Sedat Oktar konuyla ilgili, ekiplerin her iki ilçedeki yangına da müdahale ettiğini ve her iki ilçedeki yangına 5 uçak, 20 helikopter, 143 arazöz ve 24 dozerle müdahale edildiğini belirtti.

YANGIN BİLCİK SINIRINA KADAR GELDİ

Domaniç ilçesindeki orman yangının ilçeye bağlı Kızılsaray Yaylası mevkii, Karanlıkdere ve Çavuşeğreği mevkilerine sıçradığı ve alevlerin farklı noktalarda etkili olmaya başladığı öğrenildi. İtfaiye ekiplerinin halen kontrol altına almaya çalıştığı orman yangınının Çiçekli Yayla mevkiinden Kömürsu mevkiine doğru giderek büyüdüğü ve Bilecik ve çevre illerden gelen itfaiye ekiplerinin alevlere müdahale ettiği bilgisine ulaşıldı. Gelen bazı bilgilerde orman işçilerinin alevlerden yükselen yoğun dumandan etkilendiği belirtiliyor.

 

kütahya domaniç emet orman yangını kütahya valisi sedat oktar bilecik bilecik sınırı