Kütahya Dereköy'de Muhtarlık İçin Kura Çekimi Yapıldı

TAKİP ET

31 Mart yerel seçimlerinde 850 nüfusu olan Kütahya'nın Hisarcık ilçesindeki Dereköy'de muhtarlığa aday olan İsmail Hakkı Demirtaş ile Tayfun Bütün 204'er oy alınca Dereköy muhtarını belirlemek için seçimden 35 gün sonra kura çekimi yapıldı.

31 Mart yerel seçimlerinde 850 nüfusu olan Kütahya’nın Hisarcık ilçesindeki Dereköy’de muhtarlığa aday olan İsmail Hakkı Demirtaş ile Tayfun Bütün 204’er oy alınca Dereköy muhtarını belirlemek için seçimden 35 gün sonra kura çekimi yapıldı. Kura çekimi sonucunda Tayfun Bütün, Dereköy’ün yeni muhtarı oldu.

31 Mart Yerel Seçimlerinde Dereköy’de muhtarlık için Dereköy muhtarı İsmail Hakkı Demirtaş, Tayfun Bütün ve Mustafa Deniz yarıştı. Yerel seçimlerde 2 sandıkta 674 seçmenin oy kullandığı Dereköy’de muhtar adayları İsmail Hakkı Demirtaş ile Tayfun bütün 204’er oy alarak seçimi eşit oyla tamamlarken, diğer muhtar adayı Mustafa Deniz ise seçmenlerden 165 oy alabildi. Seçimin ardından muhtar adayı İsmail Hakkı Demirtaş, vasisi olan özürlülerin seçimlerde tek başlarına oy kullandığı iddiasıyla il ve ilçe seçim kuruluna itirazda bulundu. İddiayı değerlendiren il ve ilçe seçim kurulu özürlülerle alakalı vasi tayinine dair herhangi bir mahkeme kararı bulunmadığından dolayı itirazı reddetti. Muhtar adayı Demirtaş, iddialarını YSK’ya taşısa da iddiaları reddeden YSK, Dereköy muhtarının kura çekimi sonucunda belirlenmesini kararlaştırdı.

31 Mart yerel seçimlerinden 35 gün sonra muhtar adayı İsmail Hakkı Demirtaş ve Tayfun Bütün, Dereköy muhtarının belirlenmesi için yapılacak kura çekimi için İlçe Seçim Kurulu’na davet edildi. Yapılan kura çekiminde Dereköy’ün yeni muhtarı Tayfun Bütün oldu.

Kura çekimi ile Dereköy’ün yeni muhtarı olduğunu söyleyen Tayfun Bütün, “31 Mart yerel seçimlerinde seçmenlerimiz, diğer muhtar adayı İsmail Hakkı Demirtaş ile bana eşit oy verdi. Seçim sonuçlarına itiraz olsa da kura çekimi sonucunda Dereköy muhtarının belirlenmesine karar verildi. Hizmet için çıktığımız bu yolda muhtarlık bana nasip oldu. Hakkımızda hayırlısı olsun. Halkımızın dualarını bekliyoruz.” ifadelerine yer verdi.   

Kaynak:

Kütahya Deereköy Hisarcık muhtarlık yerel seçim kura çekimi son dakika haber