Kürt Oldukları İçin Öldürüldükleri İddia Edildi!

TAKİP ET

Sakarya'da bir baba oğlun kurşunlanarak öldürülmesinin ardından sosyal medyada Kürt oldukları için öldürüldükleri iddia edilmişti. Bunun üzerine ırkçılık yüzünden çıktığı söylenen cinayet hakkında Sakarya Valili açıklama yaptı.

Sakarya'da bir baba ve oğlunun yollarının kesildiği ve Kürt olup olmadıkları soruldu. Bunun ardından baba ve oğuldan 'Kürt'üz' yanıtını aldıktan sonra öldürüldükleri yönünde haberler gündeme gelmişti. Irkçı cinayetin Sakarya'da meydana geldiği öğrenilmişti. Bunun ardından çeşitli tartışmalar gündeme gelmeye başladı. Sakarya Valiliği tartışmaların artması üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Cinayet olayının farklı yönlere çekildiği ve çarpıtılarak medyaya yansıtıldığı iddia edildi. 

Sakarya'nın Hendek ilçesinde bir baba oğulun öldürülmesinin ardından çeşitli tartışmalar gündeme gelmeye başlamıştı. Silahlı ateş yaralanmasının ardından babanın hayatını kaybettiği oğlun ise ağır yaralandığı bilgisi geldi. Cinayetin neden işlendiği konusunda da çeşitli tartışmalar gündeme gelmeye başladı. Bunun üzerine 'Kürt Türk ayrışması' sebep gösterilerek cinayetin işlendiği iddia edildi. 

SOSYAL MEDYADA TARTIŞMALARA SEBEP OLDU

16 Aralık gecesi Sakarya'nın Hendek ilçesinde yolda alkollü bir şekilde dolaşan H.U isimli zanlı yolda yürümekte olan 38 yaşındaki baba Kadir Sakçı ile 16 yaşındaki oğlu Burhan Sakçı ile tartışmaya başladı. Tartışmanın sona ermesi ile birlikte yanında bulunan silah ile baba ve oğla ateş etmeye başladı. 

Olayın bitmesinden sonra bazı haber sitelerinde ve sosyal medya üzerinde baba oğlun Kürt olduklarını söylemeleri üzerine kurşunlandıkları iddia edildi. Bu durum çeşitli tartışmalara sebep oldu. Tartışmaların artmasının ardından Valilik cinayet sebebinin çarptırıldığını ve bir ırk ayrımının yapılmadığını belirtti. 

sakarya ırkçı cinayet kürt