Kurban kesiminde kurallara uymayanlara ceza uygulanacak

TAKİP ET

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, kurban kesim yerlerinde çevre sağlığını tehlikeye atan ve önlem almadan kurban atıklarını toprağa bırakan tesislere karşı sert önlemler aldı. Yapılan açıklamaya göre, toplu kesimlerde ihlalde bulunan tesislere 293 bin 188 TL, konutlarda ise 7 bin 283 TL idari para cezası uygulanacak.

Kurban satış ve kesim yerlerinde çevre kirliliğine yol açabilecek faaliyetlere karşı halkın ve çevrenin olumsuz etkilenmemesi amacıyla gerekli önlemler alındı. Parklar, bahçeler, caddeler, sokaklar, bina önleri ve umuma açık meydanlar gibi uygun olmayan yerlerde kurban kesimi yapan veya atıklarını bırakan kişilere Çevre Kanunu'nun 20. maddesi gereğince 3 bin 36 TL idari para cezası uygulanacak.

Kurban kesim yerlerindeki tesisler ise kurallara uymayan ve önlem almadan atıklarını toprağa bırakanlar için ciddi cezalarla karşı karşıya kalacak. Toplu kesimlerde bu tür ihlallerde bulunan tesislere 293 bin 188 TL, konutlarda ise 7 bin 283 TL idari para cezası verilecek.

Çevre kirliliğinin önlenmesi için alınan tedbirler kapsamında kurban atıkları sızdırmaz, dayanıklı ve yüksek yoğunluklu siyah polietilen torbalara yerleştirilecek. Torbaların hacmi üçte ikisini aşmayacak şekilde doldurulup sıkıca kapatılacak ve Kurban Bayramı süresince düzenli hizmet veren belediye temizlik ekiplerine teslim edilecektir.

Kurban Kesimi Kurban Bayramı idari para cezası