Kurban Kesecekler Dikkat! Bunu Yapanlara Para Cezası Uygulanacak

TAKİP ET

Kurban Bayramı yaklaşırken uyarılar art arda geliyor. Kurban Bayramına çok az bir zaman kala Yozgat Belediyesi Zabıta Müdürü'nden vatandaşlara önemli bir uyarı geldi.

Kurban Bayramı yaklaşırken uyarılar art arda geliyor. Kurban Bayramına çok az bir zaman kala Yozgat Belediyesi Zabıta Müdürü’nden vatandaşlara önemli bir uyarı geldi. 

227 LİRA CEZA KESİLECEK

Yozgat Belediyesi Zabıta Müdürü Musa Baran, Kurban Bayramına sayılı günler kala vatandaşlara çok önemli uyarılarda bulundu. Baran, vatandaşların sadece belediyelerin belirlediği alanlarda kurban kesmesini belirtirken belirlenen alanlar dışında kurban kesen ve tespit edilenlere 227 lira para cezası uygulanacağını söyledi.

TEMİZLİĞE DİKKAT EDENLER KENDİ BAHÇESİNDE KESEBİLİR

Vatandaşlara umuma açık yerlerde kurban kesimi yapılmaması gerektiğini ve cezai işlem uygulanacağını söyleyen Baran, kendi bahçe veya otoparkında kurbanını kesecek olan vatandaşların çevre temizliğine dikkat etme koşulunda kurbanlarını kesebileceğini belirtti.

SIKI BİR DENETİM YAPILACAK

Vatandaşları cezai işlem konusunda uyaran Baran, Kurban Bayramı boyunca vatandaşların kurbanlarını belirlenen şartlarda kesip kesmediği konusunda gerekli olan denetim ve gözetimin yapılacağını söyledi. Denetim ve gözetimlerin bayram bitene kadar Yozgat Belediye Başkanlığı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Halk Sağlığı İl Müdürlüğü tarafından yapılacağı belirtildi.

 

kurban bayramı dikkat kurban kesimi kurban kesecekler uyarı para cezası yozgat belediyesi yozgat